Unde poți fugi de caniculă în București

Data actualizării: Data publicării:
gradina bucuresti

Cei rămaşi în marile oraşe caută orice metodă să se mai răcorească. În Bucureşti, de exemplu, în afară de terase, piscine şi parcuri, am descoperit şi grădini mai puţin cunoscute unde poţi să te răcoreşti cu un ceai cu gheaţă sau cu o limonadă rece.

În inima Bucureştiului, în spatele Palatului Ştirbei de pe Calea Victoriei, este o grădină care şi-a câştigat renumele de refugiu din faţa căldurii nu doar printre locuitorii Capitalei, ci şi printre străini.

„Am citit despre acest loc într-un ziar din Anglia. Este încântător, este cool”, spune un turist.

„Noi stăm în Centrul Vechi, care este agitat, cu foarte mulţi oameni. Aici este total contrariul. Este relaxant, este linişte, este răcoare”, spune alt vizitator al Capitalei.

Pe vremuri aici era un parc cu cascade şi grote, loc de întâlnire pentru lumea bună a Capitalei. Acum senzaţia este una de Vama Veche. Ajută şi hamacele.

O bere costă puţin peste peste 10 lei. O limonadă - aproape dublu.

La o aruncătură de băţ, în curtea unei vile cochete, este o altă terasă generoasă în verdeaţă.

Casa este o vilă Art Nouveau, una dintre puţinele case Art Nouveau pe bune din Bucureşti”, spune Radu Dumitrescu, proprietar.

Acum, aici funcţionează un mic restaurant.

Gătim nişte chestii care nu se mai fac în Bucureşti. De pildă, facem tot timpul ciorbă de lobodă. Pare ciudat, dar se vinde foarte bine”, spune Radu Dumitrescu.

Cine trece pragul micului restaurant ar trebui să încerce însă măcar o dată cea mai veche reţetă.

Pulpă de raţă confiată, cartofi cu trufe, ceapă verde şi smântănă”, spune Cristi, bucătar.

O porţie costă aproape 46 de lei.

Aproape de Calea Moşilor, în curtea unei case din secolul 18, fostă clădire administrativă a Mănăstirii Pasărea, se poate bea ceai la umbra unor smochini şi vişini.

Cred că te afli în cel mai răcoros loc din Bucureşti. Tu bei un ceai cu lămâiţă, cu ghimbir şi foarte multă gheaţă. Iar eu unul de fructe. Sunt cele mai vândute ceaiuri în perioada asta foarte călduroasă”, spune Andreea Boiangiu, ospătăriţă.

Şi aproape de Gara de Nord din Capitală, pe calea Griviţei, se află un astfel de loc, o „grădină” pentru bucureştenii care stau la bloc şi vor să scape de arşiţa din apartamente şi de afară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri