Cât va costa o cameră la un hotel de 3 stele pe litoral, după pandemie

Data publicării:
Pandemia de coronavirus nu ne oferă prea multe opțiuni în privința petrecerii vacanței de iarnă, anul acesta
Pandemia de coronavirus nu ne oferă prea multe opțiuni în privința petrecerii vacanței de iarnă, anul acesta. Foto: Guliver/Gettyimages

De când s-a terminat starea de urgență, tot mai mulți români au început să gândească ori chiar să planifice vacanțe. În contabilitatea hotelurilor a apărut o nouă rubrică, cea destinată cumpărării de termometre, panouri de plastic și dezinfectanți. Totul pare pregătit, gata să pornească imediat ce guvernul spune că se poate.

Pandemia a schimbat planurile de vacanță în toată lumea. Și în România, mulți au renunțat la orice intenție de a ieși în această vară peste hotare.

Ciprian Enea, consultant în turism: "Probabil că lunile iunie, iulie, probabil și o parte din luna august, sunt luni în care turiștii români vor fi foarte ispitiți să își petreacă o vacanță în România, să nu urce în autocar, să nu urce în avion, să se întoarcă foarte rapid în cazul în care din nefericire, într-o destinație sau altă vor fi raportate creșteri de coronavirus".

Pe litoral, hotelierii sunt nerăbdători să primească turiști, cu tot cu măsurile anti-coronavirus. 

Anca Nedea, director al Organizației Patronale Mamaia-Constanța: "Cameristele vor lucra cu mănuși și cu masca de protecție, detergenți avizați. Pentru recepție trasăm linii de distanțare socială, facem check-în online că să nu se mai aștepte la recepție.

Vom începe întâi cu terasele, cu toate mesele la distanță, cu distanțarea socială, cu tacâmuri și veselă de unică folosință.

Pe un întreg sezon vorbim de sume de peste 50-60 de mii de euro băgate în aceste măsuri de protecție.

Mai important este să fie în siguranță turiștii, să plece mulțumiți cu o experiență de vară".

Ghizii vor însoți în această vară grupuri de cel mult 20 de persoane. După 15 iunie, și cu precauțiile obligatorii.

George Vasiliu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Ghizilor de Turism de România FNGTR: "În primul rând, măsurile clasice: masca, spălatul pe mâini, distanță de 1,5 m între persoane. Apoi ghidul va avea responsabilitatea înainte de a intră cu grupul la check în la hotel să verifice dacă se păstrează măsurile respective la intrare și pe parcurs până când se face cazarea turistului". 

Bulgaria, Grecia și Serbia vor să creeze o bulă turistică și să renunțe la carantină de 14 zile pentru cetățenii celor 3 țări de la 1 iunie.

Lucian Bădîrcea, director al unei agenții de turism: "Așteptăm să se hotărască și guvernanții noștri să aplicăm la acest protocol de a nu mai intra în carantină turiștii care călătoresc în cele 4 țări. S-a observat o reducere a prețurilor față de anul trecut. În special în România, un hotel de 3 stele în iulie, în Mamaia, cu mic dejun, pleacă de la undeva 100 de euro pe camera de 2 persoane".

Chiar dacă agențiile de turism sunt nerăbdătoare să trimită lumea în vacanță, ministrul Economiei Virgil Popescu spune la Digi24 că sezonul se va deschide doar când deplasările vor fi sută la sută sigure.

Virgil Popescu: Ne vom inspira și din măsurile din alte stătea astfel încât, în momentul când vom spune da, vor fi în siguranță românii pe litoralul românesc sau în stațiunile montane. Îmi doresc că cât mai mulți români să-și petreacă vacanțele în România, cei care nu, vreau să mă asigur că se duc în siguranță în țările unde doresc să se ducă".

La mare, în România, umbrelele vor fi amplasate la cel puțin un metru și jumătate între ele. Șezlongurile vor fi grupate cel mult câte 4, pentru membrii aceleiași familii.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
„Putin nu a greșit atât de mult. Ne urăsc cu adevărat". Rușii fugiți de frica războiului se întorc și ajută...
Digi FM
Rețeta specială de sarmale a Nadiei Comăneci. Ce bucate tradiționale face fosta gimnastă de Paște: „Am...
Pro FM
De ce nu se afișează Lidia Buble cu iubitul ei, un afacerist de 62 de ani: „Când o să fie să mă mărit, o să...
Film Now
"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de...
Adevarul
Angajator criticat, după ce un tânăr a refuzat să acorde 90 de minute unui test de selecție pentru că „părea...
Newsweek
De unde vine expresia „pe vremea lui Pazvante Chioru"? Ce înseamnă? Legătura cu haiducul Iancu Jianu
Digi FM
O mamă nu și-a crezut copilul care îi spunea că are monștri în dormitor. Problema era mult mai gravă: „S-a...
Digi World
Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Porecla adorabilă pe care a primit-o Ryan Gosling de la fiicele lui: „Mă dau gata de fiecare dată!”