Cel mai inaccesibil magazin din China: a fost cocoțat la 120 metri înălțime, pe o stâncă verticală, dar nu duce lipsă de clienți

Data actualizării: Data publicării:
magazie galbena pe un perete din stanca
Cel mai inaccesibil magazin din China FOTO: Hunan Jinripingjiang/Douyin

O magazie minuscula din lemn cocoțată pe o stâncă abruptă dintr-o regiune pitorească din sudul Chinei și-a câștigat pe bună dreptate renumele de cel mai inaccesibil magazin din țară.

Suspendat la 120 de metri înălțime, în Shiniuzhai, provincia Hunan, magazinul de doi metri pătrați îi aprovizionează pe alpiniști cu apă și băuturi răcoritoare, potrivit CNN, care citează presa chineză

Shiniuzhai este cunoscut pentru relieful abrupt, care oferă priveliști uluitoare și oportunități pentru iubitorii de sporturi extreme. De asemenea, tot aici se găsește și Haohan Qiao, care a fost primul pod din sticlă din China în 2015, atunci când a fost inaugurat.

Magazinul este situat lângă un traseu de de 800 de metri de „via ferrata” . Via ferrata – italiană pentru „calea de fier” – este un traseu cu ancore metalice și alte structuri de care alpiniștii se pot fixa în timp ce fac escaladări dificile.

Magazinul a făcut furori în 2018, când s-a deschis, după ce timp de un an de zile s-a lucrat la construirea lui. A revenit în lumina reflectoarelor luna aceasta, când presa de stat a început din nou să-l readucă în atenție. Astfel, imaginile cu magazinul s-au viralizat pe rețelele sociale.

„Cel mai incomod magazin”, așa este el cunoscut pe rețeaua chineză Weibo. Un utilizator a comentat: „Este foarte solicitant pentru angajați”.

Angajații sunt responsabili pentru aprovizionarea magazinului în fiecare zi, a declarat Song Huizhou, directorul general al bazei de agrement Shiniuzhai.

Un angajat a declarat pentru Beijing Youth Daily că personalul transportă zeci de sticle de băuturi în rucsac, în fiecare zi, iar fiecare sticlă este vândută cu sume cuprinse între 5 și 7 yuani, adică mai puțin de 1 dolar.

Însă angajații magazinului au împărțit alpiniștilor și prăjituri gratuite luna trecută, cu ocazia unei sărbători de toamnă în China.

Hunan, o provincie fără ieșire la mare, cu 64 de milioane de locuitori, găzduiește și Parcul Național Zhangjiajie, care este renumit pentru formațiunile carstice spectaculoase, asemănătoare unor stâlpi, despre care se crede că au inspirat peisajul din filmul „Avatar”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri