Cele patru categorii de vacanțe pe care le aleg românii

Data actualizării: Data publicării:
Migrants Continue To Arrive On Greek Island Of Kos
Foto: GettyImages

Românii au planurile de vacanţă deja făcute. Aproximativ 90% dintre ei şi-au planificat cel puţin un concediu anul acesta. Un studiu arată că majoritatea preferă să îşi petreacă vacanţa în destinaţii din ţară. Iar cei care aleg să meargă în străinătate, optează pentru destinaţii precum Grecia, Bulgaria, Turcia sau Italia.

În 2018, cele mai căutate destinații pentru românii care au călătorit în afara țării au fost Grecia, Bulgaria și Italia. În acest an, în topul preferințelor pentru vacanțe se află Grecia, Bulgaria, Turcia și Spania, potrivit unui studiu recent.

Pentru acest an, România rămâne principala destinație de vacanță – doar 40% dintre românii chestionați au spus că vor să vadă și alte țări.

Când vine vorba despre motivele pentru care pleacă în concediu, românii se împart în patru categorii. 35% dintre respondenți vor să-și încarce bateriile – sunt în general persoane cu vârste de peste 40 de an. 29% spun că vor să călătorească cu familia, 11% spun că vor să exploreze noi destinații, iar 14% optează pentru vacanțe de lux.

Primele două categorii își fac, în general, concediul în timpul verii. Doritorii de vacanțe de lux și exploratorii sunt cei care își permit mai mult de două vacanțe pe an și optează mai mult decât celelalte categorii pentru vacanțe de iarnă sau city break-uri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri