Consultant în turism: În primă fază românii vor alege destinațiile interne, turismul cu cortul, cu mașina

Data publicării:
corturi Padis

Consultantul în turism Răzvan Pascu este de părere că românii vor începe să facă turism intern, în primă fază, după ridicarea restricțiilor impuse de coronavirus. El vede și o oportunitate în această criză, pentru că toate țările, România, Grecia sau Thailanda, pornesc acum din același punct, cu zero turiști.

„Turismul intern va avea de câștigat în primă fază. Românii vor merge cu mașina, la cort sau la pensiuni ANTREC”, anticipează Răzvan Pascu care vor fi primele destinații turistice ale românilor după relaxarea ccondițiilor impuse de coronavirus.

El spune că probabil de la anul vom începe să facem turism regional, în țările din jur, dar tot cu mașina, iar destinațiile mai îndepărtate vor mai avea de așteptat.

„Cred că trebuie să ne obișnuim cu asta, inclusiv ca unele companii aeriene să ne facă un test rapid de depistare a coronavirusului la urcarea în avion. Operatorii mari fac deja noi reguli, cu locuri libere în avion, fără catering”, a mai precizat consultantul.

Toată această criză poate fi și o oportunitate pentru turism, deoarece, în opinia lui Răzvan Pascu, toate țările cu potențial turistic, fie că e vorba de România, fie căe vorba de Grecia sau Thailanda, pornesc acum din același punct, cu zero turiști, și pot dezvolta strategii pentru atragerea turiștilor.

El mai spune însă că autoritățile nu fac nimic pentru dezvoltarea turismului, în condițiile în care este unul dintre cele mai afectate sectoare, cu 150.000 de lucrători Horeca trimiși în șomaj tehnic.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri