Detaliul care ne poate ajuta să economisim sute de euro în vacanță

Data actualizării: Data publicării:
Berlin Draws Summer Tourists
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Unii români, s-au îndreptat spre alte zări. Au plecat, cu avionul sau cu maşina personală, pentru mai mult confort, dar au fost şi unii, care au ales să meargă cu autocarul. Drumul durează mai mult, dar sunt şi avantaje.

Când au ales să plece cu autocarul în Zakyntos, Carmen şi soţul ei s-au gândit, în primul rând, la bani. Au economisit cu transportul ca să le rămână mai mulţi bani de cheltuială acolo. Cu 500 de euro ajung la destinaţie. Pentru cele 9 zile de vacanţă au pus deoparte o mie de euro.

„Mi se pare mult mai plăcut cu autocarul pe partea asta pentru că ai ce vedea, adică sunt peisajele mult mai frumoase şi din avion nu vezi ce vezi cu autocarul plus că drumul, traseul , mai treci prin alte ţări, mai sunt locuri frumoase pe care poţi să le vizionezi fără să stai în avion”, spune Carmen Sfetcu, turist .

Veronica a prins o ofertă mult mai bună şi a plătit doar 100 de euro pe călătorie şi cazare. N-are de gând să cheltuie mai mult de 300 de euro în vacanţă.

Am mai fost o dată în Zakynthos cu nişte ani în urmă când au mers ei pentru prima dată cu avionul. Şi acum de ce aţi optat pentru autocar? Să spunem şi din motive financiare şi fiindcă deja m-am învăţat, de câţiva ani merg numai cu autocarul”, afirmă Veronica Gheorghenescu, turist.

Sunt doar o parte dintre cei care şi-au prelungit vacanţa de 1 mai cu încă o săptămână.

„Vom parcurge în jur de 1.200 de kilometri, traversăm Bulgaria, urmănd să ajungem în portul Killini , unde vom traversa cu feribotul, dimineaţă în jur de 7 :30, returul se va face la 12:30 şi vom ajunge în Bucureşti marţi la 5 dimineaţa”, spune Gabriel Istrate, şofer.

În primul rând, cei care vor să meargă în vacanţă cu autocarul clar beneficiază de tarife mai mici decât la avion, în al doilea rând văd mai multe lucruri pe traseu, e advevărat, avionul este cel mai rapid, cel mai comod, dar cu autocarul ai posibilitatea să vezi şi alte lucruri până la destinaţie”, spune Marius Berca, agenţie turism.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri