Hotel unic în România, neconstruit încă, dar rezervat deja 60%

Data actualizării: Data publicării:
balea lac

Singurul hotel de gheață din sud-estul Europei, cel aflat în județul Sibiu, la peste 2.000 de metri altitudine în Munții Făgăraș, la Bâlea Lac, este rezervat în proporție de 60 la sută, atât de turiștii români, dar și de cei străini, în special de englezi.

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac va avea în acest an 14 camere, iar o cameră dublă se va putea închiria pe noapte cu 100 de euro, a precizat sâmbătă, pentru Agerpres, Daniel Corbu, reprezentant al unității turistice.

Turiștii care doresc să înnopteze tot într-o construcție de gheață, la Bâlea Lac, dar la un preț mai mic, pot opta pentru închirierea unuia dintre cele șase igluuri. Un iglu costă pe noapte 150 de euro, dar aici încap șase turiști și este puțin mai cald, de aceea sunt preferate de grupuri.

Hotelul de Gheață de la Bâlea nu există în prezent, pentru că apa din Lacul Bâlea nu a înghețat și nu este suficient de frig și îndeajuns de multă zăpadă.

Constructorii speră ca la finalul lui noiembrie să se apuce de treabă, iar în data de 23 decembrie Hotelul de Gheață să fie gata pentru inaugurare.

În fiecare an, camerele din acest hotel inedit au fost decorate cu sculpturi în gheață, reprezentând o anumită temă. În acest an, turiștii vor dormi în paturi de gheață, având alături sculpturi cu vedete ale muzicii: Corina Chiriac, Holograf, Freddie Mercury și membrii trupei Queen, Elvis Presley, Michael Jackson, Prince, ABBA, Madonna, Peter Maffay, BZN și The Rolling Stones, potrivit unui comunicat de presă remis sâmbătă AGERPRES.

De-a lungul timpului, mai multe vedete au vizitat Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac. Printre ele se numără Jean-Claude Van Damme, Maia Morgenstern, Helmut Duckadam sau Ovidiu Lipan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri