Record de vizitatori pentru Poiana Brașov

Data publicării:
poiana brasov

Poiana Braşov se mândreşte cu cel mai bun profit din istorie. Încasările - record vin atât de la hotelurile pline ochi toată iarna, cât şi de la instalaţiile pe cablu. Sezonul excepţional de bun s-a încheiat - cum altfel - cu o petrecere, relatează Digi24.

La aproape patru luni de la deschiderea sezonului, în Poiana Braşov se schiază şi încă foarte bine, spun turiştii. Stratul de zăpadă măsoară în continuare un metru în partea superioară a masivului Postăvarul şi 60 de centimetri la poalele muntelui.

2016-2017 a fost de departe cel mai bun sezon de schi din istoria staţiunii din masivul Postăvarul, cu un record absolut de vizitatori. Administratorii domeniului schiabil au înregistrat 2.020.000 de treceri pe la turnicheţii instalaţiilor de transport pe cablu.

„Am avut peste 70 de zile, consecutiv, temperaturi negative, iar asta a dus la ceea ce se vede astăzi, adică un strat de zăpadă artificială, plus naturală, destul de consistent”, afirmă Dorin Drăgoi administratorul domeniului schiabil.

Cum un sezon bun înseamnă şi încasări pe măsură, comercianţii au organizat, în cinstea succesului de anul acesta, o petrecere cu DJ, muzică bună, vin fiert şi viţel la proţap,

„Eu cred că 30% în plus, clar! Fără Discuție, ceea ce este excelent! Se recuperează pierderile de anul trecut, care a fost unul prost? Media e bună, clar”, spune Mircea Popa, propritar club.

„Hotelierii spun că procentul este între 10-20%, însă încă nu am tras linie, să ştiţi, mai urmează. Petrecerea asta se doreşte a fi una de aproape de final de sezon, dar nu e finalul sezonului, ne auzim undeva la finalul lui aprilie, ca să dăm toate datele”, afirmă Nora Dudiţă, director executiv Asociaţia de Turism Poiana Braşov.

Administratorii pârtiilor speră ca stratul generos de zăpadă să reziste pănă spre mijlocul lunii aprilie. Până atunci, toate instalaţiile de transport pe cablu funcţionează la capacitate maximă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri