Un bărbat a fotografiat din întâmplare o pasăre extrem de rară, iar după ce a postat imaginea a ajuns în centrul atenției tuturor

Data actualizării: Data publicării:
fotograf
Un bărbat a fotografiat din întâmplare o pasăre rară în Oregon, iar abia peste o săptămână a aflat că în imagini a surprins un sturz albastru. FOTO: Profimedia Images

Un bărbat a fotografiat din întâmplare o pasăre rară în Oregon, iar abia peste o săptămână a aflat că în imagini a surprins un sturz albastru, specie care nu mai fusese văzută în zonă din 1997, scrie The Guardian.

Michael Sanchez se pregătea să fotografieze o cascadă în Oregon, la răsărit de soare, când a văzut o pasăre care i-a atras atenția. A făcut câteva fotografii și nu s-a mai gândit apoi la acel moment.

O săptămână mai târziu, acele instantanee l-au făcut vedetă și i-au atras și invidia celor care cunoșteau speciile de păsări din zonă. Se pare că el ar fi surprins din neatenție primele imagini ale unui sturz albastru extrem de rar din America de Nord.

Pasărea, care este originară din Asia de Est, ar mai fi fost observată o singură dată înainte în această regiune, în 1997. Imaginile lui Sanchez sunt acum verificate de asociațiile locale și naționale de observare a păsărilor, iar el ar putea fi considerat prima persoană care a fotografiat cu adevărat un sturz albastru din regiune.

„Am fost foarte, foarte surprins să văd cât de interesați au fost oamenii”, a spus el. „Este uluitor.”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sanchez, care este muzician, s-a apucat recent de fotografie ca hobby și spune că nu urmărește să fotografieze păsări în mod special. Însă, pasărea pe care a văzut-o pe coastă i-a atras atenția cu penajul unic albastru și maroniu. Nu mai văzuse niciodată așa ceva. „Așa că m-am gândit, trebuie să postez fotografia pe rețelele sociale, nu?”.

Experți voluntari au lucrat cu Sanchez pentru a verifica imaginea și a confirma locația unde a fost făcută fotografia. În mod straniu, o altă pasăre a fost observată patru zile mai târziu, în Insulele Farallon. Nu se știe dacă era aceeași pasăre cu cea fotografiată de Sanchez. O altă persoană a scris că a văzut o pasăre similară în ianuarie, dar că nu a putut să o fotografie.

Nu se știe cum această pasăre a ajuns atât de departe de casa sa, până în America de Nord.  

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri