2023 se încheie cu maxime de 15 grade. Meteorologii anunță cum va fi vremea în ianuarie și care va fi săptămâna de iarnă adevărată

Data actualizării: Data publicării:
sanie
Căldura neobișnuită va ține până la începutul anului viitor. Temperaturile vor fi și cu 10 grade mai ridicate față de cât ar fi normal în această perioadă. FOTO: Getty Images

Căldura neobișnuită va ține până la începutul anului viitor. Temperaturile vor fi și cu 10 grade mai ridicate față de cât ar fi normal în această perioadă. Elena Mateescu, directorul general al ANM, a declarat la Digi24 că nu sunt șanse mari să ningă în zonele montane, mai ales pe Valea Prahovei.

"Din păcate nu sunt șanse mari să ningă în zonele montane, mai ales pe Valea Prahovei. La altitudini de peste 1700 metri e posibil să fie lapoviță și ninsori, dar nu în strat consistent. Căldura care s-a înregistrat în decembrie a favorizat topirea alertă a stratului de zăpadă consistent care era depus. La altitudini de 1400 – 1700 metri, stratul de zăpadă va fi subțire. La Bâlea Lac e cel mai gros strat de zăpadă, de 68 de centimetri.

Vremea va fi caldă până la finalul anului, vor fi temperaturi fără variații mari de la o zi la alta până în 31 decembrie, cu un ecart termic în țară între 5 până la 15 grade. În București vor fi 11 – 12 grade. Minimele termice vor fi pozitive și noaptea.

În primele zile din 2024 va fi mai cald decât normalul perioadei, maximele termice vor fi până la 11 grade în București, maxima termică in 1 ianuarie va fi de 10 grade.

Cel puțin până în 1 – 8 ianuarie, regimul termic va fi caracterizat de o vreme foarte călduroasă pentru această perioadă", a declarat Elena Mateescu.

Cum va fi vremea în ianuarie

Meteorologii anunţă temperaturi peste cele obişnuite pentru cea mai mare parte a lunii ianuarie în întreaga ţară. Singura săptămână care va face excepție este săptămâna 8-15 ianuarie, când temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024

- Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

- Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice, centrale şi local în cele sud-vestice şi nord-estice, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în extremitatea de nord a Carpaţilor Orientali, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 08.01.2024 – 15.01.2024

- Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

- Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea vestică a ţării.

Săptămâna 15.01.2024 – 22.01.2024

- Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

- Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în toate regiunile, dar mai ales în zona Munţilor Banatului.

Săptămâna 22.01.2024 – 29.01.2024

- Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

- Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

 

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri