Cea mai geroasă dimineață. Au fost -11 grade în București, în țară temperaturile au coborât până la -18 grade

Data actualizării: Data publicării:
persoane in ger
Un val de aer polar a cuprins România. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Avem parte de o dimineață extrem de friguroasă. Este ger în toată țara, cu temperaturi resimțite de până la -18 grade Celsius. Și în Capitală este foarte frig. Minus 11 grade se simțeau la stația Băneasa, la ora 9. Trotuarele sunt pline de gheață și orice ieșire din casă este o aventură, mai ales pentru cei vârstnici. Pericol de polei este și pe șosele.

Este ger în această dimineață în București, la stația Băneasa se înregistrează minus 11 grade Celsius, în timp ce la Afumați au fost minus 11 grade. Zăpada și umezeala rămase pe străzi au înghețat și fac traficul din Capitală mult mai dificil decât de obicei la această oră.

Ziua a început cu ger în mare parte din țară, dar vremea se va menține rece și pe parcursul zilei. Temperaturile vor fi cuprinse între minus 5 grade în depresiuni și 8 grade în Dealurile de Vest. Precipitațiile vor lipsi și doar vântul va prinde putere în Moldova și în sudul Banatului.

Mâine va ninge slab la munte și în jumătatea de nord a țării, iar la altitudini mari vor fi rafale de 90 km/h. De miercuri se mai încălzește. La mijlocul săptămânii, vântul va sufla cu putere, dar vom avea 11 grade în termometre, ninsori la munte, în centru și în nord și ploi în restul tării.

Pe de altă parte este alertă de inundații pe mai multe râuri din vestul țării. Avertizarea emisă de hidrologi este valabilă până la prânz în județele Bihor, Timiș, Satu Mare și Arad.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri