Cod portocaliu în vestul țării. Meteorologii anunță furtuni, ploi torențiale și căderi de grindină

Data actualizării: Data publicării:
Umbrela ținută de un copil este dată peste cap de vânt, în București, pe 24 octombrie 2023.
Meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi. Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Meteorologii au emis, vineri, avertizări nowcasting Cod portocaliu de averse torenţiale, descărcări electrice, vânt puternic și grindină, valabile în mai multe localităţi din judeţele Alba Caraş-Severin, Timiș, Arad și Hundedoara.

ACTUALIZARE 18:30 Un cod portocaliu a fost emis în județul Timiș, unde sunt așteptate ploi torențiale care vor acumula peste 35 - 40 de litri pe metru pătrat. Aici sunt așteptate și căderi de grindină, fulgere și vijelii. Vor fi afectate localitățile: Coșteiu, Bethausen, Traian Vuia, Făget, Tomești, Dumbrava, Margina, Mănăștiur, Ohaba Lungă, Brestovăț, Bara și Secaș.

Codul rămâne în vigoare până la ora 19:30.

Un cod portocaliu a fost emis și în județul Hunedoara, unde sunt așteptate, de asemenea, ploi torențiale, descărcări electrice și căderi de grindină. Vor fi afectate localitățile Dobra, Geoagiu, Rapoltu Mare, Turdaș și Lăpugiu de Jos, codul fiind valabil până la ora 19:10.

Meteorologii au emis cod portocaliu și pentru județul Arad, unde va ploua cu averse torențiale, vor fi vijelii și căderi de grindină. Localitățile vizate de cod sunt Săvârșin, Vărădia de Mureș, Birchiș, Ususău, Bata, Șiștarovăț. Codul rămâne valabil până la ora 19:30.

Știrea inițială:

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 17:15, se vor semnala averse torenţiale care vor acumula peste 35 - 40 de litri pe metru pătrat, informrează Agerpres.

În județul Alba vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și căderi de grindină în localitățile: Alba Iulia, Cugir, Zlatna, Ighiu, Vinţu de Jos, Galda de Jos, Meteş, Şibot, Săliştea, Almaşu Mare, Cricău, Mogoş, Blandiana, Întregalde, Râmeţ, Ponor, Ceru-Băcăinţi.

De asemenea, în Caraş-Severin, vor fi averse torenţiale care vor acumula peste 35 - 40 de litri pe metru pătrat, căderi de grindină, frecvente descărcări electrice și vijelii în localitățile: Oţelu Roşu, Zăvoi, Rusca Montană, Glimboca.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Codul portocaliu a fost instituit în condițiile în care mai bine de jumătate de țară, în special în regiunile nordice și vestice, se află sub cod galben de furtuni până la ora 23:00.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri