De ce au fost anunțate „fenomene meteo extreme” în București

Data actualizării: Data publicării:
florinela georgescu anm in fata ta

Bucureştiul a fost aseară sub avertizare de cod galben de furtună, dar, în cele din urmă, doar o parte din Capitală a fost afectată. Au fost însă măsuri preventive fără precedent luate de autorităţile locale. Orele elevilor s-au încheiat mai devreme, iar asta a dus la un blocaj în trafic după-amiază. Directorul executiv al ANM consideră că reacţia autorităţilor a fost determinată de ceea ce s-a întâmplat duminică, la Timişoara, acolo unde furtuna a provocat victime şi pagube importante.

Invitată în emisiunea „În faţa ta”, Florinela Georgescu a explicat care este rolul avertizărilor de tip nowcasting.

Florinela Georgescu, director executiv ANM: Rolul avertizărilor imediate e a salva viața. Sigur că nu mai am timp să-mi adăpostesc proprietățile, dar pot să-mi salvez viața.

Reporter: „Fenomene meteo extreme" e un anunț pe care l-a făcut ieri de dimineață primarul Capitalei. Această sintagmă a venit de la ANM?

Florinela Georgescu: Doamna primar nu e meteorolog, nici oamenii de presă cu care avem dialog nu-s meteorologi, le scuzăm multe din exprimările care nu corespund.

Reporter: Sintagma a venit de la dvs?

Florinela Georgescu: Nu. Atunci când emitem avertizări avem grijă la fiecare cuvânt, pentru că e mesaj foarte sintetic, câteva propoziții. Nu mai zic cât de atenți suntem la culori. Le punem conform unor reglementări interne. Reacţia autorităţilor a fost pe fondul a ceea ce a fost la Timișoara duminică.

Urmăriți mai jos interviul integral acordat în emisiunea „În fața ta”: 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri