Video Furtunile pun stăpânire pe aproape toată țara. ANM: Nu scăpăm de ploi nici în weekend, nici în luna iunie

Data actualizării: Data publicării:
furtuna in bucuresti
FOTO: Shutterstock

ANM a emis vineri primele avertizări cod roșu de furtună de la începutul sezonului cald, iar aproape toată țara rămâne sub alertă de vremea rea până la ora 23:00. Inclusiv Capitala este sub cod galben. Meteorologii spun că nu vom scăpa de ploi și furtuni nici în weekend, dar nici în  luna iunie.

Meda Andrei, meteorolog ANM: Astăzi au fost emise câteva coduri roșii, de tip nowcasting, pentru fenomene foarte bine localizate și pentru intervale scurte de timp. Au fost emise pentru zona de munte a județului Caraș-Severin. De asemenea, au fost câteva coduri portocalii pentru zona de munte a Carpaților Occidentali.

În rest, un cod general galben pentru Banat, sudul Crișanei, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și mare parte din Transilvania. Aici, până în cursul serii vom avea intervale cu nori, averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și nu este exclus să fie și grindină.

Nu scăpăm de avertizările nowcasting de vreme rea nici mâine, pentru că și mâine vremea va fi instabilă în mare parte din țară. Poate ușor mai ferită să fie partea de nord-vest a țării. La fel și duminică, în special în V, S-V, centrul țării și în zona de munte, să apară pentru scurte intervale de timp manifestări de instabilitate.

Se încheie luna mai și, teoretic, și luna iunie poate fi destul de asemănătoare, pentru că luna iunie este cea mai ploioasă lună din an. Așadar, nu scăpăm de ploi. În mod normal, instabilitatea este în a doua parte din zi și seara, așa că mare parte din zi este însorită, dar pentru zeci de minute sau câteva ore, avem aceste manifestări care, din păcate, pot deveni violente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri