HARTĂ Avertizare meteo de ninsori și viscol în România. Cod galben de vreme rea în mai multe județe din țară

Data actualizării: Data publicării:
Strong winds blow snow across the East Branch of the Pemigewasset River in the Pemigewasset Wilderness of Lincoln, New Hampshire
Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil luni și marți. Ninsorile abundente și viscolul completează lista de fenomene meteo care vor fi prezente în zilele de 11 și 12 martie.

În intervalul 11 martie, ora 10,00 – 12 martie, ora 05,00, vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crișanei și Carpații Meridionali, cu viteze în general de 55...65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși temporar 80...90 km/h.

În Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ploua și se vor acumula cantități de apă de 20...25 l/mp, iar izolat de peste 30 l/mp.

La altitudini mai mari de 1700 m în Carpații Meridionali, îndeosebi la noapte vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă și va fi viscol.

cod galben
Sursa foto: ANM

Vor fi intensificări de vânt în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45...55 km/h.

Pentru intervalul 12 martie, ora 05,00 – 13 martie, ora 10,00, meteorologii anunță precipitații moderate cantitativ în jumătatea de est a țării, unde și vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45...55 km/h. Cantitățile de apă vor fi de 15...20 l/mp și izolat peste 25 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prognoza.

Fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri