HARTĂ Cod galben de vânt în aproape toată țara. Zonele afectate de cod portocaliu de viscol

Data publicării:
A woman with windswept hair crosses Waterloo Bridge in Londo
Foto: Profimedia

Meteorologii au prelungit avertizările de vreme rea. Aproape toată țara este sub cod galben de vânt, iar la munte va fi cod portocaliu de viscol.

Aproape toata tara se află sub avertizari de vant puternic. La altitudini mari va ninge. Pe crestele masivelor sudice este cod portocaliu de vânt și ninsori viscolite, cu rafale de peste 120 km/h. În restul spațiului montan va ploua si astfel zăpada se va topi.

Vântul va sufla cu putere și în zonele joase, cu viteze de până la 75 km/h.

Mâine dimineață, aria afectată se va restrânge în zonele montane și sud-est. Vântul va mai pierde din intensitate, dar pe crestele Carpaților Orientali vor fi în continuare rafale de 100 km/h până miercuri dimineață.

În zilele următoare, vremea se va menține extrem de caldă. Vor fi temperaturi de aprilie în sudul țării, de până la 20 de grade Celsius. Mâine,va ploua prin nord, iar în zona montană aferentă vor fi precipitații mixte. Miercuri, ploile vor cuprinde masivele vestice și nordice, iar apoi se vor extinde in regiunile intracarpatice.

Și Capitala este vizată de alerta de vreme rea. Vor fi rafale de peste 50 km/h, dar va fi cald pentru luna februarie, cu maxime de până la 18 grade Celsius.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri