Meteo. Când se îndreaptă vremea

Data actualizării: Data publicării:
Vant, meteo, vremea_GettyImages_noiembrie 2015
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Sfârșitul de săptămână aduce o ameliorare și o încălzire ușoară a vremii. Meteorologii au pregătit prognoza pentru zilele următoare.

Precipitaţiile vor mai apărea pe parcursul zilei de astăzi zilei în centru, est şi sud-est. Vor fi ninsori în Moldova şi la munte, lapoviţă în Transilvania şi ploi în Bărăgan şi Dobrogea. Vântul va continua să fie intens în zonele înalte, precum şi în cele estice şi sud-estice. Noaptea, un nou val de precipitaţiile va apărea în nordul, nord-vestul şi centrul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între unu şi 12 grade Celsius.

Finalul săptămânii va aduce o ameliorare şi o încălzire uşoară a vremii. Temperaturile vor creşte treptat, dar se vor apropia de 20 de grade Celsius abia luni. În schimb, mâine dimineaţă va fi ger în depresiuni, apoi minimele vor deveni mai agreabile. În ceea ce priveşte precipitaţiile, vor apărea mai ales în interiorul arcului carpatic şi vor fi predominant ploi, iar la munte, lapoviţă şi ninsori.

În Bucureşti, în orele următoare va mai ploua din când în când şi termometrele vor indica până la 9 grade Celsius. Norii se vor rări spre seară.

În Capitală, weekendul va începe cu o dimineaţă extrem de rece, cu temperaturi sub zero grade şi cu brumă. Apoi, vremea se va încălzi de la o zi la alta şi maximele vor trece de 15 grade Celsius. Unele condiţii de ploaie slabă vor mai apărea doar duminică, atunci când norii vor fi mai numeroşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri