Meteo. Cod portocaliu de ninsori și vânt

Data actualizării: Data publicării:
DIGI Cod galben 19APR-01

Meteorologii au emis cod portocaliu de ninsori la munte și cod galben de ploi în mare parte din ţară.

În intervalul 4 dimineața și 18 seara, precipitaţiile vor cuprinde jumătatea de sud-vest a teritoriului şi în cea mai mare parte a zonei de munte. În Banat, Oltenia, vestul şi nord-vestul Munteniei va ploua, iar în zona montană vor fi mai ales ninsori. Alerta este de cod galben. Cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi izolat 40 l/mp. La munte, cu precădere la altitudini de peste 1400 m se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de peste 60...70 km/h, viscolind ninsoarea

DIGI Cod galben 19APR-01

Al doilea mesaj este valabil de mâine, ora 18:00 până vineri dimineata. Va fi cod portocaliu în Carpaţii Meridionali şi Orientali, va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 60...70 km/h şi peste 80...90 km/h, pe creste, viscolind puternic ninsoarea şi reducând vizibilitatea.

Temporar vor fi precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului, iar în după-amiaza zilei de joi şi în noaptea de joi spre vineri aria acestora se va restrânge către est. În aceste zone, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, 50...60 l/mp.

La munte va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă. În restul ţării va ploua, iar începând din noaptea de miercuri spre joi (19/20 aprilie), în Moldova şi pe arii mai restrânse în Maramureş, Transilvania şi trecător în zona deluroasă din sud se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri