Prognoza meteo. Cum va fi vremea în noaptea de Înviere

Data publicării:
oameni aprid lumanarea de inviere de la un preot
Cum va fi vremea în noaptea de Înviere. Foto: GettyImages

Meteorologii au actualizat prognoza pentru noapte de Înviere și zilele de Paște. Temperaturile maxime vor ajunge la 21 de grade și ploile se vor extinde treptat în cea mai mare parte a teritoriului.

„Sâmbătă va fi vreme caldă, în special în partea de sud a țării, cu temperaturi maxime între 14 și 20 de grade. Duminică, în ziua de Paște, vorbim de temperaturi apropiate de normalul termic pentru mijlocul lunii aprilie – valori între 15 și 20 de grade, iar minimele în noaptea Învierii – între 2 și 10 grade, iar în Capitală 7-9 grade Celsius”, a spus la Digi24 Elena Mateescu, director ANM.

„E posibil ca duminică să consemnăm perioade cu averse însoțite de descărcări electrice, în special în centrul, estul și sudul țării, iar săptămâna să debuteze cu cer mai mult noros, cu ploi în majoritatea regiunilor, dar mai ales în partea de vest și sud-vest a țării, unde aversele vor putea fi însoțite de descărcări electrice”, a avertizat meteorologul.

„Întreaga săptămână 17-21 aprilie poate fi caracterizată în cea mai mare parte a țării de cantități mai importante de precipitații. Atunci când vorbim de temperaturi care se apropie de pragul unei zile de vară, acestea aproape sistematic vin la pachet cu fenomene de instabilitate atmosferică”, a explicat Mateescu.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri