Vremea în ultima zi a minivacanței de Anul Nou

Data actualizării: Data publicării:
Wind And Rain Hit The UK
Foto: Gulliver/Getty Images

Vremea se va menţine caldă şi marţi în majoritatea zonelor ţării, cu temperaturi maxime de 11-12 grade, dar cu probabilitate mare de precipitaţii.

Wind And Rain Hit The UK
Foto: Gulliver/Getty Images

La munte vremea se răceşte, iar temperaturile medii vor ajunge să fie negative şi în timpul zilei. 

Atmosfera va fi închisă în aproape toată ţara. Ploile va căderea în special în zonele de câmpie, în cele deluroase va fi şi lapoviţă, iar la altitudini mari vor predomina ninsorile. Pe suprafeţe restrânse, cantităţile de apă acumulate vor putea depăşi 15l/mp. Vântul va prinde putere în vest, sud-est şi pe creste. Temperaturile, în continuare mai ridicate decât cele normale, vor fi cuprinse între 3 grade în nordul Moldovei şi 12 grade Celsius în Dobrogea.

De miercuri, temperaturile vor scădea uşor în toată ţara, însă spre finalul săptămânii se va încălzi din nou şi vor fi maxime de 12-13 grade, spun meteorologii.  Temperaturile vor fi cu cel puţin 10 grade peste normalul acestei perioade.

Cerul va fi, marţi, mai mult înnorat şi în Bucureşti, iar din când în când va ploua slab. În aceste condiţii, valorile de temperatură ajung la 8 grade Celsius. Locuitorii Capitalei vor avea parte de o vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit şi în perioada următoare. Totuşi, soarele va sta mai mult ascuns în nori, iar în prima a zilei de joi vor mai cădea şi câteva picături de ploaie. Presiunea aerului nu va suferi modificări importante, în timp ce vântul va sufla cel mult moderat.

Conform prognozei pe următoarele două săptămâni, în cea mai mare parte a ţării temperaturile nu vor coborî sub 5 grade, iar valorile termice se vor menţine peste mediile multianuale.

(surse: News.ro, Digi24)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri