Administrația liberală din Cluj, exemplu în Europa. Clasamentul prezentat în presa internațională privind calitatea vieții

Data publicării:
Strada Regele Ferdinand din Cluj-Napoca
Cluj-Napoca. Foto: Profimedia Images

Un sondaj recent publicat în presa internațională arată că orașul Cluj-Napoca se numără printre orașele cu cele mai bune condiții pentru locuit. Conform raportului realizat de Uniunea Europeană, prezentat în publicația „Politico”, trei orașe conduse de politicieni din partide care fac parte din familia Popularilor Europeni se numără printre cele mai apreciate în privința calității vieții.

Cluj-Napoca ocupă locul 10 în topul orașelor din Europa cu cea mai bună calitate a vieții, conform acestui clasament. Pe locul 9 este oraşul Braga din Portugalia, desemnat cea mai bună destinaţie europeană în 2021, iar pe pe locul 5 se află orașul polonez Gdańsk.

„Capitala regiunii Transilvaniei a României și al doilea cel mai populat oraș din țară este, de asemenea, un loc grozav de locuit, se pare. În Cluj-Napoca, 94 la sută dintre locuitori s-au declarat mulțumiți de traiul din oraș. Nucleul unui sector tehnologic în plină expansiune, Clujul se află, de asemenea, pe locul al doilea privind oportunitățile de angajare, 73% dintre rezidenți spunând că este ușor să găsești un loc de muncă bun în oraș”, se menționează în articol.

Raportul de 112 pagini al Uniunii Europene se bazează pe rezultatele unui sondaj realizat în perioada ianuarie-aprilie 2023, cu un total de 71.153 de rezidenți din 83 de orașe din UE, țări ale Asociației Europene a Liberului Schimb (AELS), Regatul Unit, Balcanii de Vest și Turcia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri