PNL Dolj a protestat la primăria Craiovei după ce toate amendamentele liberalilor la buget au fost respinse

Data publicării:
pnl dolj protest
Protestul PNL Dolj la primaria condusă de Lia Olguța Vasillescu. Sursa foto: PNL Dolj

Consilierii PNL în Consiliul Local Craiova, însoţiţi de mai mulţi colegi de partid, au protestat, luni, la Primăria Craiova, înainte de începerea şedinţei pentru aprobarea bugetului municipiului pe acest an, după ce toate amendamentele pentru investiţii le-au fost respinse de consilierii PSD şi PER care deţin majoritatea.

Liberalii craioveni au venit cu pancarte chiar în faţa sălii de şedinţe în care ulterior s-a aprobat bugetul local al municipiului Craiova pe care au scris: "PNL de partea craiovenilor", "PNL cere asfaltarea străzii Poligonului", "Cu Olguţa Vasilescu 12 ani la primărie avem nămol la periferie", "PNL cere introducerea cablurilor electrice în subteran".

"Din nou este un buget bazat pe incoerenţa actualei administraţii. Nu sunt investiţii, nu se face absolut nimic pentru fluidizarea traficului. În această şedinţă de CL, ne susţinem amendamentele pe care le-am făcut. Din păcate, Lia Olguţa Vasilescu şi administraţia şi consilierii PSD au votat împotriva acestor amendamente în şedinţele de comisii. Nu înţelegem de ce să te opui să faci nişte pasaje supraterane în zona Lăpuş, acolo unde în fiecare dimineaţă traficul este blocat. Iar acest buget arată că primarul Olguţa Vasilescu ne-a minţit în campaniile din 2012. Mă refer la anveloparea termică a blocurilor, la reabilitarea şcolilor. Vedeţi în videoclipurile dnei de acum 12 ani. De asemenea, Pasajul Gârleşti care a fost promis în campania din 2016... şi deşi au trecut atâţia ani, aceste proiecte nu au fost realizate", a spus consilierul PNL Teodor Sas, citat de Agerpres.

La rândul său, consilierul PNL Adriana Ungureanu a afirmat că amendamentele au vizat introducerea canalizării şi asfaltarea mai multor străzi din Craiova, realizarea unor parcări şi pasaje supraterane în zonele aglomerate.

"Sunt multe străzi la periferia oraşului care nu au nici canalizare, nu au fost nici asfaltate. S-au făcut asfaltări în Craiova, dar aceasta au rămas nefăcute, iar curţile oamenilor sunt inundate de fiecare dată când plouă. Pe terenurile cumpărate în ultimii ani de primărie nu s-a construit nimic. Am solicitat ca la intrarea de pe str.Caracal, intersecţia cu bld.Decebal să se facă un pasaj suprateran. Am depus şi un proiect să asfaltăm o serie de alte străzi care sunt încă cu pământ şi oamenii sunt disperaţi pentru că nu au nici măcar condiţii cu piatră. Nu s-a alocat niciun leu pentru aceste străzi. În schimb, au dat 180.000 lei pentru un apar de tichetaj sau 754.000 lei pentru o maşină de marcaj. Toate amendamentele noastre au fost respinse", a spus Adriana Ungureanu.

Amendamentele PNL au fost respinse ulterior şi în cadrul şedinţei CL.

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că nu se mai dau bani de la UE pentru construirea de pasaje, iar singura soluţie este finanţarea de la Compania Naţională de Investiţii.

"Am găsit soluţia pentru pasaje la CNI. Stimaţi colegi de la PNL, aveţi ministru de Finanţe, aduceţi şi dvs finanţare pentru un pasaj, pentru că eu am reuşit să aduc pentru unul: pasajul Gârleşti. Poate găsiţi şi dvs. unul", a spus Olguţa Vasilescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri