Video Editorial Românii și secuii au nevoie de alți politicieni

Data actualizării: Data publicării:
cosmin prelipceanu

În plină criză corona, parlamentarii au făcut ce știu ei mai bine, ne-au sfidat. Pe noi, cu toate îngrijorările noastre, spune jurnalistul Cosmin Prelipceanu.

În timp ce România stă cu sufletul la gură ca să trecem cu bine de vârful epidemiei și apoi să ne întoarcem în siguranță la ale noastre, reprezentanții poporului în Parlament s-au ocupat de autonomia Ținutului Secuiesc. De ce acum și de ce așa, fără dezbatere? Sunt întrebări fără răspuns, ca de multe ori în ultimii ani.

Din păcate, însă, manevra nu i-ar fi ajutat nici măcar pe secui. În primul rând, nu așa și-ar fi dorit ei autonomia. Dar mai important, în zilele astea și pe secui tot sănătatea îi interesează și tot la nesiguranța zilei de mâine se gândesc și ei, ca toți românii.

Distanța tot mai mare dintre ce îi interesează pe oamenii obișnuiți și ce vor să facă reprezentanții lor trebuie să ducă la o schimbare a politicii. Criza prin care trecem arată că e vremea celor care știu. Iar partidele din România nu s-au grăbit să și-i atragă pe specialiști. Dacă i-ar fi avut, în miezul crizei, partidele ar fi vorbit cu oamenii și le-ar fi propus soluții. Fără specialiști, partidele au vorbit doar între ele pe limba manevrelor politicianiste.

Partenerii noștri