A. Căncescu şi S. Grapă, în arest preventiv

Data publicării:
GRAPA

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, fostul senator, Sebastian Grapă şi fostul consilier judeţean Matei Gavril au fost arestaţi preventiv aseara pentru 30 de zile. Cei trei, împreună cu fostul consilier judeţean Claudiu Cornea, care a fost plasat sub control judiciar, sunt acuzaţi de mai multe fapte de corupţie, printre care luare şi dare de mită.

După mai bine de şase ore de audieri la Tribunalul Braşov, Aristotel Căncescu, Sebastian Grapă şi fostul consilier judeţean Matei Gavril au fost urcaţi în dubă şi duşi în arestul Poliţiei Braşov unde vor rămâne timp de 30 de zile. Aristotel Căncescu este acuzat că a cerut suplimentarea fondurilor pentru reparaţii la primării şi instituţii publice din judet, iar contractele au fost supra-evaluate şi acordate unor prieteni de-ai lui.

"(R: Ne spuneţi şi nouă de ce aţi venit astăzi aici?) Nu pot să vă spun, adică bănuiesc că ştiţi. Mai mult nu am ce să vă spun. (R: De ce aţi fost chemat? ) Vă spun după ce o să ies", Aristotel Căncescu, fost preşedinte CJ Braşov.

Anchetatorii spun că o parte din sumele plătite pentru lucrări s-au întors la Aristotel Căncescu sub forma unor donaţii pentru campania electorală de la Consiliul Judeţean. Fostul senator Sebastian Grapă, şi cei doi consilieri judeţeni sunt acuzaţi că i-ar fi dat mită lui Aristotel Căncescu pentru a fi aleşi la alegerile din 2012.

(R: „Aţi dat mită ca să deveniţi consilier?) Sută la sută nu, nu am dat mită niciodată şi nici nu voi face aşa ceva. (R: Aţi dat bani domnului Căncescu personal sau prin intermediari? Sunteţi acuzaţi că aţi dat mită...) Oricine poate să facă orice acuzaţie în ţara asta. Absolut oricine", Sebastian Grapă, fost senator. 

Decizia în acest caz nu este definitivă şi a fost deja contestată la Curtea de Apel Brasov.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Dan Dascălu 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri