Amendat pentru postări pe Facebook

Data publicării:
amenda facebook
Un revoluționar din Timișoara a fost amendat după ce a distribuit pe Facebook o fotografie cu mașinile Poliției Locale parcate ilegal chiar în fața instituției. Bărbatul a scris și un comentariu, pe care polițiștii locali l-au catalogat ca fiind jignitor - aşa că oamenii legii l-au amendat cu 900 de lei. Jignirea în spațiul virtual, pe reţelele de socializare, poate fi sancționată în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casație și Justiție.

"Toată zona asta era ocupată de toate mașinile poliției locale, iar doamna care a venit pe aici nu a putut să treacă pe trotuar", arată Corneliu Vaida.

Corneliu Vaida a fost chemat la poliția locală, ieri, să dea declarații după ce a distribuit pe reţelele de socializare o fotografie cu mașinile poliției locale parcate pe trotuar. Bărbatul a aflat astăzi că a fost amendat cu 900 de lei pentru că i-a jignit pe oamenii legii în postările sale.

"Am făcut mențiuune că nesimțitii de la poliția locală ar trebui să se auto-amendeze. Am mai făcut și o afirmație cum că ar fi godaci. Dezul spune că sunt niște purcei până la un an", spune Corneliu Vaida, revoluționar.

"Aceasta este fotografia pe care bărbatul a distribuit-o pe grupul pe care îl administrează. Prin comentariul alăturat imaginii bărbatul i se adresează chiar șefului Poliției Locale din Timișoara" - Angela Novăcescu, reporter Digi24 Timișoara.

Oamenii legii spun că l-au amendat pe bărbat, în baza Legii 61 din 1991 pentru jignirile sale la adresa instituției, şi nu pentru că a semnalat situaţia parcărilor neregulamentare.

"Persoana a fost invitată la sediul nostru și sancționată pentru aceste expresii adresate polițiștilor locali și poliției locale fapt care s-a întâmplat de-a lungul timpului de mai multe ori", susține Daniela Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Timișoara.

Bărbatul nu își retrage însă cuvintele și refuză să plătească amenda, ba chiar este hotărât să se adreseze instanţei.

"Rămân la această idee pentru că din punctul meu de vedere doar un nesimțit poate să blocheze în totalitate un trotuar să împiedice accesul pietonilor", admite Corneliu Vaida, revoluționar.

Jignirea publică a unei persoane în spațiul virtual poate fi, însă, sancționată în urma unei decizii luate de Înalta Curte de Casație și Justiție în 2014.

"În toate cazurile comentariile care pot fi jignitoare, ofensatoare, sunt cele care pot atrage sancțiuni contravenționale sau, mai mult, decât atât, dacă o persoană sau o instituție publică se consideră lezată în demitatea sa poate solicita în instanță chiar despăgubiri", mai spune și Laura Martonosy avocat.

Polițiștii locali care au parcat neregulamentar nu au fost sancționați. Oamenii legii dau asigurări că vor monta camere de supraveghere și că, pe viitor, se vor aplica sancțiuni…

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri