Animalele sălbatice sunt hrănite de pădurari

Data publicării:
HRANA ANIMALE

Merg kilometri întregi prin pădure ca să ducă de mâncare animalelor sălbatice. Asta fac pădurarii Regiei Pădurilor Kronstadt, ca sa hrănească cerbii, căprioarele sau mistreţii care nu găsesc mâncare în această perioadă din cauza îngheţului şi a stratului mare de zăpadă  De când a început iarna, pădurarii au dus în pădure tone întregi de porumb sau lucernă pentru sălbăticiuni. 

La pas prin pădure, pe cărări formate doar de urmele pădurarilor. Pe Valea Timişului pădurarii merg în pădure pentru a pune lucernă şi porumb animalelor sălbatice. Sute de kilograme de hrană complementară transportă Pădurarii de la Regia Pădurilor Kronstadt, în fiecare săptămână Pentru animale din fondul forestier Braşov.

"Le punem şi hrană Ccncentrată, constând în porumb, pentru ajutorarea cervidelor pe timpul iernii. Cam cât aţi avut aici? Cam 15 kilograme de porumb", pădurari.

În păduri au fost amenjate 50 de hrănitoare întinse pe suprafeţe mari, tocmai pentru ca animalele să ajungă peste tot la hrană.

"Pentru a ajunge la o astfel de hrănitoare animalele parcurg prin pădure kilometri întregi. Dintr-un singur loc se pot hrăni aproape 30 de cerbi, căprioare sau mistreţi", Ruxandra Morar, reporter Digi24 

Din cauza stratului gros de zăpadă, care a depăşit în această iarnă chiar şi un metru, aproape 1000 de animale salbatice primesc hrana de la padurari. Fondul forestier administrat de Regia Padurilor a municipiului Brasov se întinde pe o suprafaţă De 12.600 de hectare.

 "Fiind stratul de zăpadă foarte mare, mai apare şi îngheţul şi atunci lor le e foarte greu să îndepărteze stratul de zăpadă şi e destul de îngheţat ca să poată mânca rugi de mure sau alte ierburi",  George Cruceanu, pădurar. 

"Având în vedere stratul gros de zăpadă şi temperaturile scăzute noi ajutăm fauna de interes cinegetic, în special cervidele în a supravieţui. Le ajutăm cu hrană concentrată şi păioase.  Începem la prima zăpadă şi terminăm în momentul în care vine primăvara şi animalele se pot descurca singure",   Cosmin Didă, inginer silvic Regia Pădurilor Kronstadt.

În toată ţara, pădurarii de la Romsilva au dus, în ultimele săptămâni, tone de hrană animalelor sălbatice. În imaginile postate pe site-ul Regiei Naţionale a Pădurilor putem vedea zeci de căprioare şi porci mistreţi care vin să mănânce la complexul cinegetic Mozacu, din judeţul Argeş. Animalele sălbatice sunt atent monitorizate de specialiști, iar Regia cheltuie anual, la nivel naţional, aproape două de milioane de lei pentru asigurarea hranei suplimentară a sălbăticiunilor.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Dan Dascălu

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri