Brazi neconvenţionali la Facultatea de Inginerie

Data publicării:
Brazi neconventionali.mp4_snapshot_00.48_[2016.12.08_15.44.51]

În prag de sărbători, studenţii gălăţeni au realizat o expoziţie cu brazi neconvenţionali. Au prelucrat metal, sârmă, carton, cauciuc şi au reuşit să creeze adevărate opere de artă. Expoziţia se numeşte Brad-Engineering şi pe lângă stimularea creativităţii studenţilor, îşi propune să ajute comunitatea. Toţi cei 19 brazi vor fi vânduţi la licitaţie, iar banii obţinuţi vor fi donaţi unor creşe şi cămine de bătrâni. 


Una dintre vedetele expoziţiei Brad-Engineering este Copacul de oţel. Este un brad metalic, realizat dintr-un lanţ şi ornat cu scule vechi precum şurubelniţe şi chei de bicicletă. Cântăreşte 15 kilograme iar preţul de pornire la licitaţie va fi de 500 de lei.

Cristian Lefter, student: "Acest lanţ a fost sudat zală cu zală creand forma bradului. Apoi a fost structura întărită prin aceaste scule, piese metalice vechi care nu mai erau de folos."

Inventivitatea studenţilor nu a avut niciun fel de limită iar rezultatele se văd. La expoziţie pot fi admiraţi brazi din anvelope, brazi confectionaţi din tablă, dar şi brazi ornaţi cu piuliţe şi şurubelniţe uzate.

Dacă studenţii de la Inginerie s-au jucat cu oţelul sau sârma, cei de la Facultatea de la Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor au creat un brad din cofraje de ouă.

Cele mai multe priviri au fost îndreptate către un brad uriaş realizat din baloane colorate, hârtie creponată şi un vârf din mănuşi chirugicale sub formă de stea.

Sonia Cireaşă, studentă: "Noi am vrut să dărum o stare cât mai veselă , cât mai bună specifică sărbătorilor când copiii sunt extremi de veseli şi abia aşteaptă să primească cadouri."

Expoziţia Brad-Engineering are un dublu scop: acela de a promova creativitatea şi ingeniozitatea studenţilor dar şi un scop caritabil.

Cătălin Fetecău, profesor coordonator Facultatea de Inginerie: "Fondurile vor fi folosite de studenţi pentru a face donaţii la rîndul lor,. Vor merge la cîmine de bătrâni , la creşe, vor don aceşti bani. Iar brazii care vor rămâne nevânduţi vor fi duşi în diverse locaţii, la şcoli , vom încerca să-i ducem şi la căminul de bătrâni."

Toţi cei 19 brazi vor fi expuşi în foaierul Facultaţii de Inginerie, urmând ca joi să fie scoşi la licitaţie.


Digi 24 Galaţi
reporter: Cornelia Mazilu
operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri