Centura, păstrată la Timișoara

Data publicării:
biea
Flavius Biea a câștigat centura WBA Continentală, la categoria supermijlocie chiar acasă, la sala Constantin Jude din Timișoara. Boxerul în vârstă de 27 de ani l-a învins pe maghiarul Toth Laszlo.

Flavius Biea a câștigat centura WBA Continental la categoria semimijlocie, după ce l-a învins la puncte pe ungurul Toth Laszlo, după 12 reprize extrem de disputate, în gala profesionistă „Noaptea Spartanilor", găzduită de sala „Constantin Jude". Timișoreanul a dominat meciul și a obținut decizia în unanimitate, după ce toți cei trei arbitri-judecători l-au văzut învingător pe timișorean cu 117-111. Pentru boxerul român a fost primul meci de o asemenea lungime din cariera profesionistă.

"N-a fost ușor... am avut un meci pe durata a 12 reprize... cu un adversar tare, despre care știam că nu va cădea foarte ușor. Mi-am dozat efortul, nu am forțat în primele reprize pentru a putea duce 12 reprize constant", a spus Flavius Biea.

Succesul a venit sub privirile a doi foști campioni mondiali, reșițeanul Francisc Vaștag și gălățeanul Lucian Bute, care au lăudat prestația timișoreanului.

"A arătat că e pregătit pentru 12 reprize... inimă mare, ambiție... a avut un adversar de calitate în față, dar a demonstrat că are potențial", a declarat şi Lucian Bute.

"Vreau să îl felicit, pentru că a pregătit lupta foarte bine, mai ales tactic. După cum s-a văzut în fiecare repriză, finalul i-a aparținut, iar asta contează foarte mult în boxul profesionist", a fost de părere şi Francisc Vaştag.

Și ceilalți patru români implicați în gala profesionistă de la Timișoara s-au impus în meciurile pe care le-au disputat. Tot la semimijlocie, Daniel Buciuc a trecut de Katona Ferenc (Ungaria), iar Eronim Arădoaie l-a înfrânt pe Nika Nalikashvili (Georgia. Cezar Juratoni l-a făcut KO pe Paata Aduashvili (Georgia), în runda a treia, la categoria grea-ușoară, iar înfruntarea supergreilor Bogdan Dinu și Irakli Gvenetadze (Georgia) i-a revenit înainte de limită românului, după KO-ul din repriza a patra.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri