Chetă la OPC pentru curățenie

Data publicării:
opc

De 14 ani, inspectorii OPC Timiș fac chetă lunar ca să plătească serviciul de curățenie în instituție. În plus, sunt nevoiți de multe ori să achite din banii lor asigurările obligatorii pentru mașinile de serviciu, iar sumele să li se deconteze după câteva luni. Secretariatul instituției este asigurat tot de inspectori, fără să fie plătiți suplimentar pentru această muncă.

Niculina Mircea este comisar al Oficiului pentru Protecția Consumatorilor Timiș din 2001. O săptămână pe lună schimbă postul pentru care s-a angajat cu cel de secretară.

"Cam la 4-5 săptămâni ne vine rândul să stăm la biroul de preluare a reclamațiilor, timp de o săptămână MUSCĂ în loc să facem ce ar trebui să facem, adică să avem grijă de piață MUSCĂ suntem aici la secretariat blocați", a declarat Niculina Mircea, comisar OPC Timiș.

De 12 ani, oficiul nu mai are secretară. De 14 ani nici personal pentru curățenie. Comisarii fac chetă în fiecare lună să plătească un om pentru curățenie.

"Lunar, știm când primim salariul salariul, ca să avem banii proaspăt în cont și să nu-i cheltuim, atunci, în acea săptămână trebuie să dăm banii pentru materiale și curățenie. În jur de 30 de lei. Nu este o sumă, nu pentru suma aceasta mă plâng ci principiul în sine nu mi se pare corect", a declarat Daiana Mărgărit, comisar OPC Timiș.

"De șofer nici să nu mai vorbesc. Femeie de serviciu, nici atât. Noi facem curățenie în această instituție. Noi trebuie să fim și șoferi, ceea ce nu este normal. (Reporter: vi s-a întâmplat să plătiți polițele de asigurare obligatorii ale mașinilor din bani proprii?) Da. Și ulterior se decontează, ce-i drept. Când...se decontează", a declarat Raluca Codreanu, comisar OPC Timiș.

În aceste condiții, comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor se gândesc la proteste.

"Aceștia sunt comisari principali care au un salariu net de 1,688 net iar aici aveți un fluturaș pentru un comisar superior, de 2,843 net", spune un comisar. 

"De data asta chiar suntem hotărâți să mergem până la capăt ceea ce înseamnă inclusiv greva, după ce trecem prin toți pașii obligatorii", a declarat Daiana Mărgărit, comisar OPC Timiș.

La OPC Timiș sunt 10 inspectori care trebuie să se ocupe de cel puțin 3-4 mii de plângeri înregistrate anual. OPC Timiș este pe locul 2 în țară după numărul plângerilor depuse. Ministerul Economiei este răspunzător pentru situația Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Memoriile trimise către minister, au rămas însă fără răspuns.

reporter: Alexandra Marian / operator: Dan Șoșdean

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Ce pofte are Hailey Bieber de când este însărcinată: „Nu aveți voie să judecați”
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...