Cu campioana, pentru careul de ași

Data publicării:
CSM-Oradea-BC-Timisoara-nov-2016-Zeno
BC SCM Timișoara și CSM CSU Oradea se duelează în ultimul sfert de finală al Cupei României. Una dintre cele două formații din vestul țării va completa careul de ași al Final Eight-ului Cupuei României, turneu ce se desfășoară la Sibiu de astăzi până pe 17 februarie.

Cele două se întâlnesc la două săptămâni distanță de ultima confruntare directă în campionat, când la Timișora, „leii" se impuneau cu 85 la 84, după două reprize de prelungire.

„Regula cu doi români nu ne crează un dezavantaj. Avem jucători români care din pct meu de vedere sunt ori în vârf de formă, ori în urcare. O să ne bazăm pe cel puțin 4 jucători români în Cupa României”, admite Tudor Costescu, antrenorul timișorenilor.

„Se poate întâmpla orice în astfel de meciuri, așa că trebuie să arătăm că suntem bine pregătiți, indiferent de ceea ce va arăta Oradea. Trebuie să fim conectați, să ne vedem de treabă și apoi să ne gândim la ceea ce ar putea urma”, susține și Jonte Flowers.

Ambele formații vin după eșecuri în campionat, cu CSU Sibiu și UBT Cluj-Napoca. Orădenii joacă, din nou, din trei în trei zile, cu prezența și în FIBA Europe Cup.

„Asta s-ar putea să ne ajute, dar pe de altă parte, s-ar putea să fie un dezavantaj fiindcă această rutină a meciurilor dese lor le-a prins bine în campionat”, continuă Tudor Costescu.

BC SCM Timișoara revine la turneul final al Cupei României, după o pauză de un sezon. În schimb, CSM CSU Oradea se află la a patra participare. Bihorenii au jucat și au pierdut două finale, în 2014, în fața Energiei Târgu Jiu și în 2016, contra lui UBT Cluj-Napoca. Duelul are loc mâine, de la ora 19:45, în direct la Digisport. Învingătoarea sfertului de finală va întâlni câștigătoarea duelului dintre BC Mureș și Phoenix Galați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri