Cu resturile în buzunar, până la primul coș

Data publicării:
piata unirii fara cosuri

Într-unul dintre cele mai vizitate locuri din Timișoara, Piața Unirii, nu există niciun coș de gunoi. Localnicii şi turiștii care fac o plimbare acolo, înconjoară piața de câteva ori, până să își dea seama că nu au unde să arunce ambalajele, de exemplu. În proiectul de reabilitarea a pieței nu a fost prevăzută amplasarea unor coșuri de gunoi. Reprezentanții primăriei cunosc problema și spun că vor lua măsuri... la anul.

”Ca și turist, da, e dificil să nu ai unde să arunci un ambalaj sau ceva”, a spus un timișorean.

”Nu este în regulă pentru cetățeni, dar mai ales pentru turiștii care vin să viziteze acest oraș”, a declarat un turist.

”Tu, acum, trebuie să te plimbi după un coș de gunoi? Teoretic, da. Dacă nu, trebuie să îl luăm acasă și să îl ducem la gunoiul privat, să zic așa. Nu e ok deloc”, a spus un alt timișorean.

Mucurile de țigară dintre dalele din piața arată clar că răbdarea i-a lăsat pe mulți vizitatori. Alții, conduși de bun simț, au găsit alternative.

”Am căutat. De aia sunt buzunare. Le mai pui în buzunare, până ajungi la primul coș”, a spus un alt timișorean.

Piața Unirii din Timișoara a fost reabilitată între 2013-2015, însă coșurile de gunoi se pare că au fost uitate.

”Am cerut societății de salubrizare Retim să achiziționeze coșuri potrivite pentru centrul istoric și Consiliul de Administrație s-a opus, pe motiv că în contractul semnat acum 15 ani nu este prevăzut așa ceva”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

”Anul acesta ni se încheie contractul cu operatorul actual de salubrizare, vom încheia un alt contract, iar în acel contract este prevăzut expres existența unor coșuri de gunoi inteligente în această zonă”, a spus Călin Fiat, șef Birou Salubrizare Primărie.

Potrivit statisticilor, numai anul trecut, din luna ianuarie până în august, peste peste 267.000 de turiști au vizitat orașul de pe Bega. Proiectul de reabilitare a centrului istoric este de aproape 66 de milioane de lei, din care 42 de milioane sunt bani de la Uniunea Europeană.

reporter: Mihaela Crețu/ operator: Adrian Ionescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri