Braşovul ar putea avea autobuze electrice 

Data publicării:
AUTOBUZE

Un autobuz cu motor diesel emană o cantitate de noxe care echivalează cu cea emisă de 30 de automobile. Ecologiştii trag un semnal de alarmă în acest sens şi văd ca o necesitate înlocuirea mijloacelor de transport producătoare de mari cantităţi de substanţe poluante cu altele ecologice. Autobuzele electrice reprezintă un mare pas în acest sens.

"Grad de poluare zero, nu are nici un zgomot, nici un miros, este microsustenabil. Poate fi încărcat în timpul nopţii, când energia este şi mai ieftină", a spus Stefano Albarosa, director general companie producătoare de autovehicule.

Un astfel de autobuz ar fi şi mai ieftin de întreţinut pentru administraţia locală. Cu tot cu costurile de achiziţie, mentenanţă şi consum, economia ar fi de 330.000 de euro pe unitate, pe o durată de utilizare de 10 ani. Pentru că este vorba de o tehnologie nouă, este nevoie de o perioadă de testare a eficienţei autobuzelor cu acumulatori. Din 1 februarie 2014, autovehiculele vor fi testate şi în Braşov.

"Am văzut acest autobuz electric la Timişoara, unde a fost testat circa o lună de zile. După aceea am trimis acolo o echipă tehnică", a declarat Cristian Radu, director RAT Braşov.

Achiziţionarea autobuzelor este o veste bune pentru locuitorii Braşovului.

Autobuzul electric costă aproximativ 500.000 de euro şi funcţionează pe baza unei baterii reciclabile. Viteza maximă la care poate ajunge este de 70 de km/h. Cel mai probabil, în 2016, primul autobuz de acest fel va merge pe străzile din centrul vechi al Braşovului, care, paradoxal, este o zonă foarte poluată a oraşului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri