Bursa absolvenţilor

Data publicării:
BURSA MUNCA

Bursa a început la ora 9:00. Orice persoană aflată în căutarea unui loc de muncă a fost binevenită, chiar dacă bursa s-a adresat în special absolvenţilor. Din cele peste 1.300 de locuri de muncă, doar 122 au fost pentru candidaţi cu facultate.

"Am terminat Facultatea de Silvicultură, am făcut modulul pedagogic. Am lăsat câteva CV-uri la firmele de proiectare, acum ... nu ştiu", spune o candidată.

"Pentru mine este destul de dificil să găsesc ceva să-mi placă, în primul rând şi pe nivelul studiilor pe care le am. Asta este, piaţa braşoveană atâta poate, momentan", spune alt candidat.

"În ideea în care tinerii doresc cu adevărat să îşi găsească un loc de muncă, probabil că îşi doresc să înceapă de la un anumit nivel, inferior bineînţeles, ca să-şi facă o anumită carieră profesională. Este un lucru foarte bun, pentru că numai astfel pot creşte în viaţă", spune Liliana Dragomir, director executiv AJOFM Braşov.

Cele mai multe locuri de muncă au fost în domeniile industriei, al serviciilor de pază, în transporturi şi în turism.

"Chiar am găsit doi candidaţi care se încadrează profilului şi sunt plăcut surprinsă de acest lucru", spune reprezentanta unui angajator.

"Nu prea sunt dornici să muncească, asta este părerea mea. Nu ştiu, nu ştiu, probabil le ajunge şomajul, sunt mulţumiţi cu puţin, dar ce-am văzut aici, am văzut lipsă de interes faţă de muncă", spune alt angajator.

Printre candidaţi au fost şi 23 de deţinuţi de la Penitenciarul Codlea, aduşi să îşi caute de lucru în meseriile pentru care au făcut specializări după gratii: lucrător în construcţi, peisagist sau frizer.

"Din ce mi-au spus deţinuţii, trei dintre aceştia şi-au găsit astăzi ceva angajamente, urmând să ia legătura cu angajatorii după punerea în libertate", spune cms. şef Florin Chiş, director Penitenciarul Codlea.

În judeţul Braşov sunt, în prezent, aproape 10.000 de şomeri, dintre care doar 1.780 primesc îndemnizaţii. La ultima bursă a locurilor de muncă, organizată în primăvara acestui an, doar 40 de persoane au fost angajate pe aproape 1.400 de locuri, propuse de companiile participante.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Mihai Stan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri