Campanie de vaccinare, îngreunată de lipsa medicilor

Data publicării:
VACCINARE SCOLI 270193

Aproape 11.000 de doze de vaccin anti-rujeolă, anti-rubeolă şi anti-oreon au ajuns astăzi în Braşov. 5.000 dintre ele vor fi folosite în campania de imunizare a elevilor de clasa întâi, care începe în 7 octombrie. În şcoli, însă, nu există medici şi nici asistente, care să se ocupe de vaccinarea elevilor. Singurii care au dreptul să se ocupe de campania de vaccinare în lipsa personalului medical din şcoli, sunt medicii de familie.

"Şi lor le va fi destul de greu. Unii chiar au fost reticenţi la acest lucru, deoarece în şcoala respectivă nu mai există nici măcar o asistentă medicală, care să ştie unde sunt fişele, să cunoască problemele de sănătate ale copiilor", declară Gabriela Proca, medic primar epidemiolog.

Doamna Paraschiva a fost medic într-o şcoală generală din Braşov timp de 13 ani. Ştia totul despre copiii pe care îi avea în grijă, pentru că era singura care îi monitoriza constant. Din această vară şi-a pierdut postul de la şcoală, astfel că acum nu mai are cine să ţină evidenţa stării de sănătate a pacienţilor ei.

"Notăm în dreptul fiecărui copil dacă era în tratament, dacă avea tratament cronic, dacă avea o boală cronică şi era contraindicat temporar sau permanant şi restul erau vaccinaţi", Paraschiva Blaj- asistent medical

Acum, dosarele cu fişele medicale ale copiilor zac într-un sertar din secretariatul şcolii, iar cabinetul medical are uşa închisă.

"Este nevoie de un cadru medical stabil, al şcolii. Doamna asistentă este om al şcolii de mulţi ani. Cunoaşte cazuistica, familiile, absolut totul despre copiii noştri", Tudoriţa Albu - director Şcoala Generală Nr.11 Braşov

Reprezentanţii Direcţiei de Servicii Sociale din Braşov, cei care se ocupă de personalul medical din şcoli, au trimis mai multe adrese către Ministerul Sănătăţii, prin care au cerut să li se permită să aducă personal nou. Până în prezent nimeni nu a primit, însă, nici un răspuns.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri