Casele monumente istorice, reabilitate

Data publicării:
CASE RENOVATE ISTORIC

În clădirea de pe strada Prundului nr. 41 a locuit Nicolae Teclu, unul dintre primii chimiști români. În anii 80, în imobil s-a mutat Ion Stoica. Până acum, bărbatul a făcut mai multe demersuri pentru a repara faţada clădirii, însă fără succes.


"Am căutat tot felul de soluţii, dar nu am avut curajul să intru mai mult în probleme că fiind monument istoric nu poate interveni oricine. Am luat legătura cu Direcţia pentru Cultură Braşov şi am rămas uimit cât de repede s-a trecut la o astfel de lucrare atât de serioasă", povesteşte Ion Stoica - proprietar locuinţă 

Investiţia depăşeşte 23.000 de lei, iar lucrările vor fi gata în câteva săptămâni. Reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Cultură au în vedere reabilitarea mai multor imobile monument istoric, care sunt selectate în funcţie de vechime şi importanţă.

"În general avem în vedere clădirile care sunt în stare deficitară, într-o stare de degradare avansată şi acolo unde proprietarul sau deţinătorul de astfel de imobile se află în vulnerabilitate socială, nu are disponibilităţi materiale, financiare de a susţine un asemenea proiect", declară Gheorghe Mitran - directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Braşov  

Până la sfârşitul lunii o altă casă, tot din Şchei, de pe strada Ţeblea, va intra în renovare. Toate lucrările sunt realizate din fonduri proprii ale Direcţiei Judeţene pentru Cultură Braşov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri