Covasna s-a situat pe primul loc în țară la numărul de donatori

Data publicării:
covasna 20primul 20loc-47649

Anul trecut Centrul de transfuzii sangvine din Covasna a avut mai bine de 4.600 de donatori, cu 47% mai mare decât în anii anteriori. Colecta mare de sânge s-a datorat în principal acţiunilor de donare organizate de persoanlul centrului de transfuzii în mai multe zone ale judeţului.

Liviu Bordeianu are 41 de ani şi este din localitatea Valea Mare din judeţul Covasna. Astăzi a venit la cabinetul medical pentru a treia oară să doneze sânge. "Când donez sânge mai bine mă simt. pentru cine donaţi?sau nu v-aţi gândit?nu m-am gândit. cred că cine are nevoie. Am grupa 01 şi că este foarte căutată şi tocmai de aceea mă alătur acestei iniţiative pentrua face un bine" Liviu Bordeianu - donator Cătălin Marin abia a împlinit 18 ani şi a dorit să se alăture celor care donează sânge pentru cei în suferinţă. "Nu mă aşteptam să fie aşa de bine pentru prima oară. mă aşteptam să-mi fie puţin rău dar a fost ok. Dar anul acesta am făcut 18 ani şi am vrut să fac un bine. nu neapărat pentru bani. să fac un bine altoraŢ Cătălin Marin - donator Acţiunea de donare de sânge de astăzi din Valea Mare este prima de anul acesta din judeţul Covasna. "Sunt prezenţi, sunt receptivi, în mediul rural populaţia este mai puţin mai receptivă, răspund emult mai bine la acţiunile umanitare. În sat vestea se duce foarte rapid. Deci dacă în punctele strategice se ştie că în data de va veni colecta mobilă să doneze sânge, veste ase duce din gură în gură şi vin" Claudia Savu - director Centrul de Transfuzii Covasna Sângele donat de către covăsneni a salvat anul trecut mii de vieți, iar Centrul de Transfuzii Sangvine Covasna s-a situat pe primul loc în țară la numărul de donatori și implicit la cantitatea de sânge donat.

În numai două ore la cabinetul medicului de familie din Valea Mare au venit 32 de persoane pentru a dona sânge. Anul trecut în aceeaşi perioadă s-a înregistrat un record, 94 de persoane au venit să doneze într-o singură zi. În faţa cabinetului aşteptau alte câteva zeci de localnici pentru a dona sânge. Cei care donează sânge beneficiază automat de un set de analize. Fiecare persoană donează 450 de ml de sânge, iar ziua donării este zi liberă de la muncă, prin lege. În plus, donatorii beneficiază și de tichete valorice în cuantum de 63 de lei, valabile în orice unitate alimentară care acceptă tichete de masă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și...
Digi Animal World
Motivul pentru care un bărbat l-a rugat pe vecinul său să nu-și mai lase pisicile să stea la fereastră: „Îmi...
Film Now
Cine este Emanuel Pârvu, regizorul filmului “Trei kilometri până la capătul lumii”. Pelicula a fost inclusă...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...