Credit pentru aeroportul de la Ghimbav

Data publicării:
credit aeroport

Consilierii locali au votat în unanimitate contractarea unui credit bancar pentru a finaliza construcţia aeroportului. Lucrările au început încă de anul trecut, dar până acum s-a lucrat doar la pistă, care este cea mai ieftină investiţie din întregul proiect. Pista aeroportului trebuia să fie gata în luna noiembrie a anului trecut, însă din cauza vremii nefavorabile lucrările au întârziat, iar acum sunt în conservare. Astfel că acum pista este finalizată în proporţie de doar 50%. Pentru întreaga pistă e nevoie de aproape 14 milioane de lei.

Derularea întregului proiect se face pe o perioadă de cinci ani, iar pentru anul acesta autorităţile îsi propun să finalizeze pista şi să construiască terminalul şi turnul de control. Din cauză că pentru aeroport nu au venit bani de la Guvern, Consiliul Judeţean va lua acum un credit de 3 milioane de euro pentru a continua lucrările.

Urmează să pregătească licitaţia pentru banca de unde va fi luat creditul. Pentru documentaţia şi aprobarea ei e nevoie de mai bine de trei luni. "Gradul de îndatorare ne permite încă acest lucru şi bineînţeles asta nu înseamnă că nu vom face în continuare presiuni pentru a obţine de la bugetul de stat sume suplimentare", spune Mihai Pascu, vicepreşedinte CJ Braşov.

Pentru construirea aeroportului nu pot fi accesate fonduri europene. Aşadar, Consiliul Judeţean a strâns cureaua atunci când a împărţit bugetul, astfel încât să rămână bani şi pentru aeroport. Însă mai este totuşi nevoie şi de acest credit. "Vom porni licitaţiile pentru balizaj, o licitaţie pentru turnul de control şi terminal. Terminalul e comasat cu turnul de control şi poate că le vom face pe amândouă printr-o singură licitaţie", a declarat Aristotel Căncescu, preşedintele CJ Braşov.

Investiţia totală pentru aeroportul care se întinde pe o suprafaţă de 209 de hecatre, se ridică la aproape 35 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri