Cursuri pe calculator pentru vârstnici

Data publicării:
CURSURI CALCULATOR 161013

Pentru Elena Halmaghi a fost prima oră la cursul de calculatoare. Femeia recunoaşte că nu este uşor să înveţe tainele calculatorului, dar este hotărâtă să exploreze lumea virtuală.

"Până acum nu am avut ocazia să lucrez. Astăzi am învăţat componentele calculatorului si fiecare componenta la ce foloseste", povesteşte Elena Halmaghi.

Şi pentru Ion Dobre a fost prima oră la cursul de calculatoare. Începutul nu este uşor, afirmă bărbatul, dar primele informaţii pe care le-a aflat de la îndrumător, i-au trezit interesul pentru domeniul calculatoarelor.

"La curs e un calculator dezmembrat şi ne-a arătat principalele părţi componente ale calculatorului", spune Ion Dobre.

Cursurile de calculatoare au foarte mare utilitate pentru vârstnici, iar informaţiile pe care le obţin le sunt de folos pentru diverse activităţi.

"Învaţă să îşi copieze pozele de pe aparate foto, telefoane, de pe laptopuri, învaţă să scrie la calculator anumite lucruri, să trimită nişte e-mailuri, să comunice prin yahoo messenger sau skype, fac destule lucruri interactive pentru ei", declară Patrick Kiriţescu, lector.

La clubul pensionarilor se organizează şi cursuri de dansuri de societate, dar şi activităţi recreative: jocuri de cărţi, table sau vizionări de programe TV.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri