Domeniul schiabil din Poiana Braşov, tot mai atractiv pentru turişti

Data publicării:
domeniul 20schiabil 20poiana 20brasov 20090113-43071

Poiana Braşov atrage din ce în ce mai mulţi turişti, asta dacă ar fi să socotim de câte ori au urcat schiorii cu telegondola, teleschiul sau telecabina de pe domeniul schiabil din staţiune. Astfel, weekendul care a trecut a fost cel mai aglomerat de când s-a deschis sezonul de schi, care promite să fie mai profitabil decât cel de anul trecut.

A trecut mai puţin de o lună de la punerea în funcţiune a instalaţiilor pe cablu şi de la primele ninsori iar prin punctele de acces pentru urcarea spre pârtii au fost înregistrate peste 377.000 de treceri. Numărul acestora este mai mare decât a fost anul trecut în aceeaşi perioadă.

În weekendul trecut schiorii au trecut de peste 67 000 de ori prin punctele de acces de la urcarea în instalaţiile de transport pe cablu. Un număr mai mare de treceri înseamnă automat şi o creştere a numărului turiştilor şi asta chiar dacă un turist trece de mai multe printr-un punct de acces. Condiţiile meteo au contribuit substanţial la creşterea numărului de turişti din Poiana Braşov. În staţiune sunt funcţionale trei tipuri de instalţii pe cablu: teleschiul, telecabina şi telegondola. Preţul pentru cartelele de acces variază între 20 şi 510 lei. Chiar dacă a crescut numărul turiştilor, foarte mulţi dintre ei au renunţat să mai urce în staţiune cu maşina personală. Astfel de la începutul sezonului în Poiana Braşov au urcat 140 000 de maşini, în medie câte 25 000 pe weekend. Anul trecut, într-unul din weekend-urile din ianuarie, au fost înregistrate în Poiana Braşov aproximativ 70 000 de maşini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri