Gala celor mai bune filme documentare

Data publicării:
ASTRA FILM

Regizorul Sergei Loznitsa a urmărit pas cu pas "revoluția portocalie" de la Kiev, din iarna trecută. Camera sa a surprins progresul protestelor: de la mitingurile pașnice, la luptele de stradă sângeroase între civili și polițiști. Filmul său, "Maidan" a reușit să creeze portretul emoționant al unei națiuni care își redescoperă identitatea.

Documentarul a mișcat juriul internațional prezent la Sibiu, care i-a acordat marele premiu.

Printre premianții ediției de anul acesta s-a mai numărat și documentarul "Stăpânul Universului", o incursiune în lumea celor care conduc destinele financiare ale lumii, prin ochii unui personaj care a aparținut acestui sistem. O mențiune specială din partea juriului a primit filmul Al doilea Joc, de Corneliu Porumboiu, documentar care pornește de la un meci între Steaua și Dinamo din anul 1988, pe care regizorul îl revede împreună cu tatăl său, arbitrul international Adrian Porumboiu.

Duminică, în ultima zi de festival, Astra Film a programat, în sălile de proiecție din centrul Sibiului, documentarele care au fost premiate de juriu la ediția de anul acesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri