Investiţii de zeci de milioane de euro în Braşov

Data publicării:
investitii 20de 20zeci 20de 20milioane 20de 20euro-42058

Autorităţile locale braşovene promit investiţii de zeci de milioane de euro anul acesta. Aeroportul Braşov-Ghimbav, reabilitarea Cetăţilor Făgăraş şi Fledioara, finalizarea ocolitoarelor Braşovului sau construcţia sălii Filarmonicii sunt doar câteva dintre proiectele pe care le susţin reprezentanţii Primăriei şi ai Consiliului Judeţean.

Pentru proiecarea şi executarea lucrărilor la partea a doua a Aeroportului Braşov-Ghimbav investiţia este de 54 de milioane de euro. În 2013 şi corpul B al Spitalului Judeţean va fi modernizat cu 7 milioane de euro. În proiectul pentru fonduri europene este şi construcţia Spitalului de la Hărman pentru care va fi nevoie de 36 de milioane de euro. Reabilitarea Cetăţilor de la Făgăraş şi Feldioara sunt două dintre obiectivele propuse în 2013. Chiar dacă studiul de fezabilitate nu e finalizat, la Braşov va fi construit un spatiu de depozitare pentru produsele agricole care ulterior vor fi promovate pe piaţa europeană.

Două dintre principalele proiecte ale primăriei sunt tronsonul 1 si 3 ale ocolitoarelor Braşovului. Peste 200 de milioane de lei se vor cheltui pentru fluidizarea traficului din oraş. Anul acesta va fi modernizata Sala Sporturilor cu trei milioane de euro şi se va construi sala Filarmonicii pe care se vor cheltui 9 milioane de lei. Construcţia Centrului de Cercetare şi Afaceri de la Institutul Cartofului va costa 16 milioane de euro si va găzdui cel puţin 20 de companii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri