Medicina, în topul preferinţelor

Data publicării:
MEDICINA IN TOPUL PREFERINTELOR

Medicina este una dintre cele trei facultăţi din Braşov care îşi alege viitorii studenţi în urma unor teste. Chiar şi aşa studenţii nu au ocolit facultatea şi în doar trei zile s-au înscris 87 candidaţi. Taxa de înscriere este de 150 lei pentru specializarea medicină şi 100 lei pentru asistenţă medicală.

La Facultatea de Medicină, candidaţii vor susţine testul grilă la biologie şi chimie în data de 21 iulie. Cei care au optat pentru asistenţă medicală vor susţine sâmbătă un test din biologie. O altă facultate, aflată în topul preferinţelor absolvenţilor de clasa a XII-a, este dreptul. Mulţi dintre candidaţii la drept au ales această specializare ca şi a doua opţiune.

La drept admiterea se face pe bază de dosar şi se va lua în calcul media de la bacalaureat. Viitorii studenţi au anul acesta la dispoziţie, în cadrul Universităţii Transilvania, 2.750 de locuri fără taxă şi 2.529 de locuri cu taxă, distribuite în 103 programe de studiu de licenţă. Pentru master sunt alocate 1.250 locuri în 76 programe de studiu. Universitatea mai are 430 de locuri cu taxă la învăţământ de licenţă cu frecvenţă redusă, 980 de locuri cu taxă la învăţămînt de licenţă - învăţământ la distanţă, dar şi 171 de locuri la masterat - învăţământ cu frecvenţă redusă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri