Primul sas din Transilvania, ales în Parlamentul Germaniei

Data publicării:
SAS IN PARLAMENT GERMANIA 240913

Bernd Fabritius, preşedintele Asociaţiei Saşilor Transilvăneni din Germania, este primul cetăţean german originar din România care accede în Bundestag, în urma alegerilor generale din Germania, desfăşurate duminică. Politicianul, în vârstă de 48 de ani, a candidat pe listele Uniunii Creştin-Sociale, aliaţii din landul Bavaria ai cancelarului Angela Merkel, şi a obţinut un loc în Parlamentul Germaniei.

Politicianul de dreapta a candidat, fără succes, şi la precedentele alegeri din 2009. "Îl apreciez pe domnul Fabritius. Este un politician foarte serios, foarte preocupat de problemele de care trebuie să se ocupe. După parerea mea, prin alegerea lui au câştigat şi cei care au plecat de la noi şi s-au stabilit în Germania, care acum au o voce în Bundesthag, dar cred că şi pentru cei care sunt în Bundesthag este bine să aibă parlamentari care sunt foarte preocupaţi de problemele de care răspund.", Klaus Johanis - primarul Sibiului

Fabritius s-a născut la Agnita, în judeţul Sibiu şi a emigrat în Germania în 1985. A studiat drept şi politologie la München. Este profesor asociat la Universitatea Lucian Blaga şi la Universitatea Româno-Germană, ambele din Sibiu. "E prea puţin spus că este un prieten al României. Nu numai că România este patria lui şi nu a uitat lucrul ăsta, dar, într-adevăr, a facut multe. Un tip echilibrat, raţional, cu simţul dreptătţi, fiind om al justiţiei.", afirmă dr. Paul Jurgen Porr - preşedinte FDGR.

Politicianul de origine română este cunoscut ca un apropiat al Angelei Merkel, proaspăt realeasă cancelar al Germaniei. "Se cunosc, se cunosc chiar foarte bine! După alegeri eu cred că România are de câştigat că a rămas doamna Merkel cancelar şi creştin democraţii au majoritate", declară dr. Paul Jurgen Porr - preşedinte FDGR.

În urma victoriei de la alegerile de duminică, Bernd Fabritius va reprezenta, în Legislativul de la Berlin, interesele a aproximativ 400.000 de saşi care au plecat din Transilvania, în timpul regimului comunist, dar şi după Revoluţia din 1989.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri