S-a închis sezonul de schi

Data publicării:
SEZON SCHI


Schiorii, care probabil şi-au pus ultima dată schiurile în picioare în acest sezon au profitat de cele două pârtii încă deschise. Pe Lupului şi Drumul Roşu, stratul de zăpadă e de aproape 30 de cm.

„Am venit să închid sezonul. E obligaţia mea de foarte mulţi ani, eu îl deschid eu îl închid", spune un turist.

Au fost şi turişti care au urcat cu telgondola doar pentru plimbare.

„Cum nu se poate schia până la telescaun am hotărât astăzi să nu mai schiem, aşteptăm să vină schiul de primăvară. Dar ca să nu pierdem ziua asta foarte frumoasă, am hotărât să ieşim într-o drumeţie", spune un turist.

Monitorii de schi spun că sezonul care s-a încheiat nu a fost unul dintre cele mai bune.

„A fost mai slăbuţ pentru că nu am avut pe toată perioada de martie, n-am avut zăpadă. Condiţiile au fost mai slabe", Aron Borbat, monitor de schi.

Anul acesta, instalaţiile de transport pe cablu au funcţionat oficial din data de 22 decembrie. Însă, pentru că ninsorile au lipsit în cea mai mare parte a iernii, administratorii pârtiilor au folosit la capacitate maximă tunurile de zăpadă.

„Ţinând cont că iarna a fost aşa cum a fost, trebuie să ne bucurăm de cât am reuşit. Nu am o evidenţă exactă, dar numărul de treceri prin turnicheţi este de 1.400.000 de treceri. Anul trecut a fost mult mai bun am avut în jur de 1.600.000 de treceri, deci ne apropiam oarecum de cifra anului trecut dacă reuşeam să prelungim sezonul încă o lună de zile", Dorin Drăgoi, administrator domeniu schiabil Poiana Braşov.

În perioada următoare, pârtiile vor intra într-un proces de reamenjare, iar instalaţiile vor fi verificate şi pregătite pentru următorul sezon.

reporter: Ruxandra Morar
operator: Alexandru Apetroae

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri