Sejururi ieftine, pensiuni goale

Data publicării:
TURISM COVASNA 111114

Programul o săptămână la munte este derulat de Federaţia Patronatelor în Turism şi se desfăşoară din 2 noiembrie până în 19 decembrie. Însă in timp ce în judeţul Braşov, zeci de pensiuni s-au înscris în program, în judeţul Covasna s-au înscris doar patru pensiuni.

Programul o săptămână la munte impune trei tarife fixe pentru toate unităţile de cazare din ţară. Astfel că pentru pensiunile sau hotelurile de două stele, cinci zile de cazare, fără mic dejun, costă 161 de lei. În timp ce la patru stele, o săptămână costă 368 de lei.

"Nu prea se înscriu mulţi, pt că în momentul de faţă, dacă luăm bine, în zona de munte e sezon mort. Până în 1 decembrie toată lumea e cu întreţinerile, cu renovările şi foarte mulţi zic că preţul e prea mic ", spune Dărăguş Attila - Preşedinte ANTREC Covasna. 

Trei din cele patru pensiuni înscrise în program, în judeţul Covasna sunt în staţiunea Balvanyos. Însă chiar şi cu preţuri mici la cazare, turiştii nu se înghesuie, iar pensiunile sunt aproape goale.

" Acum, momentan nu avem, săptămâna asta dar în cursul lunii decembrie, la început de decembrie avem. Probabil că lumea aşteaptă zăpada ", susţine  Dărăguş Eniko - Administrator pensiune 3*. 

Restul unităţilor de cazare din zonă au preferat să scoată propriile pachete pentru această perioadă şi să se concentreze pe pregătirea ofertei pentru sărbătorilor de iarnă.

" Avem alte programe în schimb. Hotelul nostru oferă un program pt 4 nopţi cu un voucher de 200 de ron la restaurant şi de asemenea cu un bilet gratuit la parcul de aventuri este forfotă mare pt sărbători şi în acest sens venim în întâmpinarea clienţilor noştrişi cu un program special de sărbători ", povesteşte Olimpia Gaspar - director operaţiuni hotel 4*. 

În ultimii ani autorităţile au încercat să pună judeţul Covasna pe harta turismului românesc. Însă investiţiile în acest domeniu se fac destul de lent

" Cifra de afaceri în totalul cifrei de afaceri a judeţului Covasna, turismul reprezintă 2%. Sunt 300 de firme care lucrează în domeniul şi au realizat o cifră de afaceri de 19 milioane de euro ", afirmă Edler Andras - preşedinte Camera de Comerţ şi Industrie Covasna. 

Numai în staţiunea Balvanyos sunt aproximativ 40 de pensiuni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri