SFÂNTU GHEORGHE. Reguli noi pentru îngrijirea oraşului

Data publicării:
REGULI CURATENIE

Zilele trecute, consilierii locali au aprobat noile reguli de gospodărire a oraşului. Potrivit uneia dintre reguli, cei care deţin de animale trebuie să le declare la asociaţia de proprietari şi chiar să plătească o taxă de 7 lei pe lună pentru ele.

Acelaşi regulament prevede că cetăţenii care locuiesc la bloc nu pot deţine mai mult de doi câini şi două pisici, iar cei care stau la curte pot sa aibă cel mult cinci porci, vaci sau oi. Mai mult, locuitorii nu vor mai avea voie să-şi întindă rufele la vedere sau să facă izolaţii individuale şi vor fi nevoiţi să-şi îngrijească singuri spaţiul verde din faţa blocului.

Reprezentanţii municipalităţii au luat această hotărâre pentru că, spun ei, în ultimul timp imaginea oraşului a început să se deterioreze.

Toate regulile de gospodărire vor intra în vigoare peste două săptămâni, iar cetăţenii care nu se vor supune vor trebui să plătească amenzi însemnate.

"Sancţiunile încep de la 50 de lei şi pot să ajungă până la 1.500 de lei pentru persoane fizice şi chiar până la 2.500 de lei pentru persoane juridice", declară Hadnagy Istvan, şeful poliţiei locale, Sfântu Gheorghe.

Regulile se aplică locuitorilor din Sfântu Gheorghe  şi din localităţile învecinate, Chilieni şi Coşeni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri