SIBIU. Parada celor mai reuşite filme documentare

Data publicării:
FESTIVAL FILM 151013

Ediţia din acest an a Festivalului Astra Film din Sibiu a început cu un film documentar de o jumătate de oră, realizat şi produs de către o echipă de regizori şi operatori din fosta Capitală Culturală a Europei. Filmul reprezintă o incursiune spre începuturile festivalului, în anul 1993 şi parcurge atent toate ediţiile de atunci până acum.

Până la sfârşitul săptămânii, Festivalul Astra Film va prezenta cinefililor şi publicului larg cele mai reuşite documentare, produse în ultimii ani în România şi în lume.

"Ador să vin în România! Iubesc România! Am făcut aici un film în urmă cu 10 ani, la Bucureşti, despre Ceauşescu. Am locuit la Bucureşti timp de trei luni. Iubesc să revin în România! Este, cu adevărat, un loc cultural şi nemaipomenit", declară Ben Lewis, regizor.

Filmele documentare vor rula, de dimineaţă până seara, în trei săli de cinema, special amenajate. Toate peliculele vor fi evaluate de către un juriu, alcătuit din cineaşti şi specialişti de prim rang din lumea filmului din ţară şi din străinătate.

"Sunt mai multe teme. Sunt temele clasice: filmele despre realităţile din lume, care sunt împărţite în cele 5 secţiuni: internaţional, Est European, România, student şi eco-cinematograf", declară Dumitru Budrală, organizator festival 

Ediţia din acest an a festivalului este una aniversară. Astra Film Fest împlineşte 20 de ani de la prima apariţie în peisajul cinematografic. Un număr record de 1.350 de filme, din peste 70 de ţări, de pe toate cele şase continente ale lumii, au fost înscrise în competiţie. "Digi24" şi "Digi Film" sunt parteneri media ai Astra Film Fest.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri