SIBIU. Străzi neasfaltate în cartiere noi

Data publicării:
STRAZI SIBIU

Sandu Tamaș și-a construit acum 7 ani o casă în cartierul Săcel, unul dintre cele mai noi din Sibiu. La vremea respectivă, în oraș se construia masiv, iar zona părea să se dezvolte cu repeziciune. De atunci, însă, nimic nu s-a schimbat.

"De reparat articulațiile la maşină...o fac probabil o dată la jumătate de an. Zilnic, geamurile trebuiesc spălate, terasa, măturată chiar și de două ori pe zi. Nu-mi permit să țin geamurile deschise, pentru că e un praf groaznic", spune Sandu Tamaş.

Sesizările celor câteva sute de proprietari din zonă au rămas fără răspuns. Oamenii sunt cu atât mai nemulţumiţi cu cât cartierul a fost inclus în zona de impozitare cu cea mai mare contribuție.

Nici furnizorii de utilități nu s-au grăbit să își extindă rețelele în cartierele noi.

"Utilitățile sunt trase pe banii noștri. Curentul și gazul au fost trase de noi", spune un localnic.

Reprezentanții primăriei recunosc că bugetul local nu poate suporta dezvoltarea rapidă a periferiilor orașului.

"S-a intrat întâi pe arterele principale, dar nici străzile de pământ nu au fost neglijate. Acest proiect este, însă, unul foarte costisitor, presupune costuri mari, de aceea este necesară etapizarea, pe ani, cu alocarea de fonduri în fiecare an, din bugetul local sau din sursele atrase", declară Mirela Gligore - purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Anul acesta, doar 14 străzi de pământ din Sibiu intră în reabilitare generală. De altfel, 175 din cele 700 de străzi ale Sibiului nu au fost niciodată asfaltate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri