Un aparat de anestezie performant zace nefolosit în secţia de Chirurgie a Spitalului din Codlea

Data publicării:
APARAT PERFORMANT

Managerii Spitalului Municipal din Codlea susţin că au făcut zeci de notificări la Ministerul Sănătăţii pentru redeschiderea secţiei de Chirurgie, dar toate au fost fără succes. Şi asta deşi întreaga infrastructură există, lipsesc doar câteva semnături.

Acum, pentru cea mai mică intervenţie chirurgicală, pacienţii sunt nevoiţi să bată drumul până la Spitalul Judeţean din Braşov. "În ambulatoriul de specialitate, în prezent, se adresează o serie de persoane care necesită intervenţii  pe care noi nu le putem realiza în ambulatoiu şi tocmai de aceea avem nevoie de această reorganizare pe secţia de Chirurgie a acestui compartiment de internări de zi", Claudia Coste, manager Spitalul Municipal Codlea. 

În secţia de chirurgie ar urma să lucreze un medic chirug pediatru, un anestezist şi o asistentă. "Împreună cu managerul Spitalului Municipal, Primăria va face un demers către Ministerul Sănătăţii să ne aprobe deschiderea secţiei de Chirugie cu două paturi de zi pentru chirugie şi unul pentru anestezie", Virgil Urdea - viceprimar Codlea.

Managerii spitalului speră ca acest departamanet să fie deschis la 1 octombie. Secţia va oferi servicii de chirurgie generală, chirurgie pediatrică şi ginecologie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri