A crescut numărul donatorilor de sânge

Data publicării:
donatori sange

Donatorii de sânge pot salva vieţi. O știu și cei care la primele ore ale dimineții se prezintă la Centrul de Transfuzii din Cluj-Napoca.

"Urmeaza să vină sezonul de iarnă și s-ar putea ca autoritățile să fie nepregătite, luate prin surprindere ca de obicei, o să crească numărul accidentelor și o să fie mare nevoie de sânge la noi în țară", a afirmat un donator.

"Noi am văzut în vară campania care s-a făcut pentru donare de sânge și ca și vara niciodată nu-și găsești timpul potrivit și acum am reușit să ne adunăm", a spus altul.

După ce, în vară, numărul donatorilor a scăzut considerabil, acum tot mai mulţi clujeni ajung la Centrul de Transfuzii.

"În ultimele 10 zile, numărul donatorilor a crescut considerabil, în medie acum avem 100 de donatori pe zi, cu peste 30% mai mult decât în celelalte perioade ale anului. Acest lucru ne ajută să eficientizăm activitatea din spitale și să onorăm comenzile de sânge", a declarat Adriana Pintea, manager de calitate la Centrul de Transfuzii.

Cei care donează sânge primesc șapte tichete de masă, în valoare de 65 de lei, o zi liberă de la serviciu și un abonament gratuit pe o linie de transport în comun pentru o lună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri